O firmă din Polonia foloseşte de 25 de ani în activitatea de zi cu zi un computer Commodore 64

30.09.2016
O firmă din Polonia foloseşte de 25 de ani în activitatea de zi cu zi un computer Commodore 64
Un service auto din Gdansk, Polonia, foloseşte de 25 de ani, în activitatea de zi cu zi, un computer Commodore 64. 
 
Acesta este folosit pentru echilibrarea arborilor cardanici, iar într-un sfert de secol a văzut multe lucruri: a fost plouat atunci când a fost uitată o fereastră deschisă lângă el şi mai multe păsări s-au uşurat pe el. 

Modelul Commodore 64 a fost lansat în urmă cu 34 de ani, în 1982. Avea procesor de 1 MHz şi 64 KB memorie RAM. 

Imaginea cu computerul a fost publicată pe pagina de Facebook Commodore USA
 
 
Acesta nu este singurul caz în care un computer foarte vechi este folosit încă în 2016. Autorităţile din statul Michigan, SUA, utilizează un model Commodore Amiga pentru a controla sistemul de încălzire şi aer condiţionat din 19 şcoli publice. Fiind foarte vechi, computerul, care şi-a început activitatea de reglare a temperaturii în anii ’80, este imun la ameninţările informatice actuale.
 
 
Primul model din seria Amiga, Amiga 1000, avea procesor Motorola 68000, grafică foarte performantă pentru vremea respectivă şi 256 KB memorie RAM. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video