Windows poate fi instalat pe iPhone, iPad și PC-uri ce rulează Mac cu ajutorul unei aplicații

20.11.2023
Windows poate fi instalat pe iPhone, iPad și PC-uri ce rulează Mac cu ajutorul unei aplicații

Utilizatorii de iPhone, iPad sau Mac pot instala acum pe dispozitivele lor aplicație Windows, program ce le va permite să folosească cele mai populare programe disponibile pe sistemul de operare de la Microsoft.

Într-o lume ideală, în care toată lumea ar putea instala orice software pe orice device, probabil că mulți fani ai sistemului de operare Windows l-ar pune inclusiv pe telefonul personal. Din păcate, această lume ideală nu există și nici Microsoft nu a găsit o modalitate de instalare a sistemului de operare pe dispozitivele companiei Apple.

Windows App a fost lansată de curând pentru dispozitivele iPhone, iPad sau Mac. Ce face aplicația Windows? Ei bine, această vă oferă acces la Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box, Remote Desktop Services și Remote PC.

Potrivit Sammobile, Aplicația Windows vă permite să accesați sistemul de operare Windows de la distanță, de pe un alt computer sau de pe un iPhone, iPad sau Mac, cu ajutorul browserului web. De exemplu, dacă v-ați abonat la Windows 365, care este un serviciu pentru computer în cloud, aplicația recent lansată vă permite să accesați sistemul de operare Windows 11 din cloud de pe dispozitivul dvs., oferindu-vă posibilitatea de a accesa computerul în cloud oricând și oriunde.

În prezent, aplicația Windows este în stadiul beta și o puteți accesa pe dispozitivele Apple folosind Test Flight. Microsoft nu a furnizat nicio informație despre când va lansa versiunea stabilă a aplicației. Se pare că aplicația Windows este limitată la conturile de afaceri și nu este disponibilă pentru consumatori în acest moment. Cu toate acestea, este de așteptat ca acest lucru să se schimbe în curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult