ADATA DashDrive Elite HE720 – un hard disk de buzunar elegant şi rapid

ADATA DashDrive Elite HE720 - un hard disk de buzunar elegant şi rapid

Prezentate în carcasă din oţel inoxidabil, şlefuite pentru un plus de eleganţă şi foarte subţiri, hard disk-urile ADATA din seria DashDrive Elite HE720 se fac remarcate cu uşurinţă printre electronicele din plastic banal. Dincolo de aspectul exterior , avem de-a face cu un dispozitiv de stocare încăpător şi rapid, prevăzut cu interfaţă USB 3.0.

ADATA DashDrive Elite HE720

Descriere

Oferită în variante cu hard disk de 500GB şi 1TB, seria DashDrive Elite HE720 atrage atenţia prin grosimea de numai 8.9mm şi forma ergonomică ce permite transportul confortabil în buzunare strimte sau strecurarea în bagaje aglomerate. Carcasa realizată integral din oţel inoxidabil este greu de zgâriat şi surprinzător de solidă, oferind protecţie mai mult decât suficientă pentru hard disk-ul cu format 2.5 inch aflat în interior.

Cu dimensiuni 117 x 79 x 8.9mm şi greutate160 grame, dispozitivul este livrat cu un pachet de accesorii compusă din husă pentru transport confecţionată din piele sintetică, respectiv cablu USB 3.0 măsurând aproximativ 30 cm lungime. Livrată deja instalată pe hard disk, aplicaţia “One Touch Backup” ne ajută să automatizăm  copierea fişierelor importante pe hard disk, declanşând funcţia de sincronizare cu o simplă apăsare a butonului Backup special prevăzut pe carcasă. Putem alege backup-ul integral al hard disk-ului de sistem, sau selecta doar fişierele importante pe care le vrem protejate: colecţia de documente, pozele de vacanţă sau melodiile preferate.

ADATA DashDrive Elite HE720

Cablul USB 3.0 se inserează într-un conector poziţionat pe lateralul carcasei. Din fericire produsul poate fi utilizat fără probleme şi cu dispozitive ce dispun doar de conectori USB 2.0, însă în acest caz nu vom atinge vitezele de transfer maxime specificate. Activarea hard disk-ului este semnalată cu un LED de stare prevăzut pe carcasă, de culoare albastră.

Performanţe şi impresii

Aşa cum ne-am aştepta de la un hard disk pentru laptop cu viteză de rotaţie a platanelor ce nu depăşeşte 5400RPM, ADATA DashDrive Elite HE720 rămâne aproape rece la atingere în timpul funcţionării iar zgomotul generat de mişcările capetelor de citire/scriere este neglijabil.

Detalii tehnice:

  • Hard disk instalat – Western Digital WD10SPCX (5400RPM, 16MB buffer, interfaţă SATA 6Gbps, 2.5 inch)
  • Capacitate – 1TB (931GB disponibili după formatare)
  • Interfaţă – USB 3.0 (compatibil şi USB 2.0)
  • Consum de energie – ~2W activ / 0.6W idle / 0.2W sleep
  • Dimensiuni – 117 x 79 x 8.9mm
  • Greutate – 160 grame
  • Material carcasă – oţel inox cu finisaj şlefuit
  • Garanţie – 3 ani

ADATA DashDrive Elite HE720 - conectorul USB 3.0 şi butonul pentru funcţia Backup

Ajutat de interfaţa USB 3.0, versiunea de 1TB a seriei se poate lăuda cu o viteză medie de 112MB/s la citire şi 102MB/s la scriere, măsurată în condiţiile transferului unui singur fişier arhivat cu dimensiunea de 10GB.

Pentru testarea performanţelor la lucrul cu fişiere de mici dimensiuni, am ales directorul I386 dintr-un kit de instalare Windows XP cu peste 7.000 de fişiere. La transferul colecţiei de fişiere către hard disk-ul portabil am măsurat 26 MB/s, respectiv 17MB/s la citirea datelor. În ambele situaţii performanţele se apropie de nivelul unui hard disk intern pentru laptop, recomandând seria DashDrive Elite HE720 atât pentru transport de date dintr-o locaţie în alta, cât şi pentru suplimentarea spaţiului de stocare oferit de PC-ul desktop sau laptop. Din păcate timpul de acces măsurat la 17.5ms nu recomandă dispozitivul pentru transferul unor colecţii numeroasă de fişiere mici, în acest caz fiind recomandat transferul datelor în formă arhivată pentru maximizarea vitezelor de transfer.

Concluzie

Cu design exterior deosebit, greutate şi dimensiuni reduse, ADATA DashDrive Elite HE720 se prezintă drept o bună alegere pentru păstrarea colecţiei de fişiere într-o locaţie mereu la îndemână şi uşor de transportat. Mulţumită conexiunii USB 3.0 vitezele de transfer sunt excelente, iar prezenţa unui buton dedicat pentru backup şi software specializat sporesc utilitatea acestui dispozitiv.

ADATA DashDrive Elite HE720 - husa pentru transport şi cablul pentru conectarea la PC

În versiunea cu 1TB spaţiu de stocare prezentată mai sus, hard disk-ul ADATA DashDrive Elite HE720 poate fi achiziţionat pentru aproximativ 400Lei, în timp ce modelul cu hard disk de 500GB poate fi obţinut la preţul de 300Lei.

Părţi pozitive

Design exterior foarte reuşit
Viteze de transfer excelente
Husă pentru transport inclusă

Părţi negative

Preţul cam piperat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult