Cherry lansează un mouse „aproape” vertical: MW4500

19.12.2017
Cherry lansează un mouse „aproape” vertical: MW4500

În ultimii câţiva ani, anumiţi producători de periferice au început să dezvolte şi modele de mouse-uri ergonomice cu design înclinat sau chiar vertical, iar acum a venit rândul Cherry să aducă pe piaţă un asemenea model. Acesta se numeşte MW4500 şi pare să ofere o alternativă premium la modelele verticale realiate de alte companii, cu un preţ nu foarte mare şi garanţia calităţii butoanelor Cherry.

Cherry MW4500 beneficiază de un design cu înclinare la 45 de grade şi este bazat pe un senzor cu laser care oferă trei trepte de rezoluţie: 600, 900 sau 1200 DPI. Având în vedere numărul limitat de trepte pentru setarea sensibilităţii la mişcare, MW4500 este un mouse dedicat celor care lucrează la un birou şi nu obligatoriu gamerilor, deşi în teorie poziţia aproape verticală a mâinii ar trebui să limiteze impactul asupra încheieturii pe care îl are de obicei un mouse obişnuit.

MW4500 beneficiază de şase butoane: cele două clasice, un buton pe scroll, un buton pentru schimbarea valorii DPI şi butoanele back şi forward, poziţionate sub „mânerul” mouse-ului, accesibile cu degetul mare al mâinii drepte. În cazul în care nu v-aţi dat seama din imagini, noul mouse Cherry este dedicat dreptacilor, fiind aproape imposibilă utilizarea cu mâna stângă.

Mouse-ul se conectează la computer prin intermediul unui adaptor wireless pe USB, iar alimentarea cu energie se face folosind baterii AAA standard. Acesta include şi un LED roşu care se aprinde în momentul în care bateriile trebuie schimbate. Cu dimensiuni de 120 x 60 x 35 mm şi greutate de 120 de grame, acesta va fi un mouse nu foarte mare, dar mai înalt decât cele obişnuite, cu o greutate pe care o vei simţi cu siguranţă.

Având în vedere că preţul este de numai 30 de euro, riscul financiar este mic pentru a încerca un mouse ergonomic realizat de o companie reputabilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult