Gigabyte Aivia Xenon – mouse hibrid, cu touchpad incorporat

03.07.2012
Gigabyte Aivia Xenon - mouse hibrid, cu touchpad incorporat

Aivia Xenon ia forma unui mouse cu design exotic, la care partea superioară este complet aplatizată şi poate lua rolul unui touchpad, de care ne putem folosi în momentele când nu avem la dispoziţie o suprafaţă plană, de exemplu la vizionarea de filme din confortul unui fotoliu.

Gigabyte Aivia Xenon - mouse hibrid, cu touchpad incorporat

Pentru activităţi mai serioase, creaţia celor de la Gigabyte se transformă într-un mouse wireless convenţional, echipat cu un senzor bazat pe tehnologie laser. În acest mod de lucru, semnalat prin aprinderea unui LED albastru, touchpad-ul cu finisaj lucios se transformă într-un imens buton pentru click-stânga, în timp ce alte două butoane poziţionate în lateral îndeplinesc funcţia click-dreapta şi activează modul free scrooling, pentru derularea rapidă a documentelor. Un al treilea buton permite activarea limitată a interfeţei touch, doar pe o zonă restrânsă a suprafeţei de lucru.

Activarea modului touchpad este semnalată de colorarea LED-ului de activitate în violet. În acest mod, zona activă a interfeţei touch este mărită şi include o zonă de scroll dedicată, cerând întoarcerea gadget-ului în poziţie orizontală. Tasta click-stânga preia acum funcţia click-dreapta.

În ambele moduri de lucru, Aivia Xenon poate interpreta gesturi multi-touch, care pot fi personalizate cu ajutorul aplicaţiei software de control. Spre exemplu, aplicarea unui gest stânga-dreapta cu două degete permite navigarea înainte-înapoi în paginile deschise.

Gigabyte Aivia Xenon

Gigabyte Aivia Xenon dispune de senzor laser cu rezoluţie 1000 DPI şi oferă o rază de acţiune de până la 10 metri, folosind conexiune wireless. Alimentarea este asigurată cu ajutorul a două baterii AAA.

Lista sistemelor de operare compatibile cuprinde versiunile Windows 98, 2000, ME, XP 32-bit, Vista şi Windows 7, dar exclude pentru moment Windows 8 – OS-ul care probabil ar pune cel mai bine în valoare avantajele interfeţei touch. Din păcate Gigabyte nu a comunicat preţul la care vom putea cumpăra noul mouse Aivia Xenon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult