Logitech anunţă tastaturile de gaming G915 şi G815 cu switch-uri low-profile şi iluminare RGB

19.08.2019
Logitech anunţă tastaturile de gaming G915 şi G815 cu switch-uri low-profile şi iluminare RGB

Logitech a anunţat două noi tastaturi de gaming: G915 LIGHTSPEED şi G815 LIGHTSYNC, modele bazate pe o nouă generaţie de switch-uri mecanice proprietare numite GL Switches. Acestea beneficiază de un design „low-profile”, de două ori mai scurte decât cele obişnuite, care asigură o actuare a butoanelor cu 25% mai rapidă şi o experienţă de tastare mai confortabilă, conform companiei.

Modelul G915 LIGHTSPEED foloseşte după cum sugerează şi numele tehnologia wireless proprietară Logitech. Aceasta asigură un timp de răspuns aproape instant, de 1 milisecundă, performanţa fiind comparabilă cu cea a unei tastaturi pe fir, asemeni mouşilor de gaming din generaţiile recente. Aceasta este echipată şi cu LED-uri RGB, fiind prima din oferta companiei care oferă iluminare multicoloră într-un format wireless.

Compania promite aproximativ 12 zile de gaming pe o tastatură G915 cu iluminarea RGB pornită, dacă este folosită câte 8 ore pe zi. Cel mai probabil, autonomia adevărată va fi de mai multe zile, întrucât nu foarte mulţi gameri au atât timp de jocuri video în fiecare zi. Desigur, oprirea iluminării va asigura o performanţă şi mai bună.

G815 LIGHTSYNC este însă varianta „cu fir” a modelului G915. Acesta arată identic la exterior şi oferă aceeaşi funcţionalitate, însă nu poate fi folosită în regim wireless. G815 include şi un port USB 2.0 passthrough, pentru conectarea altor accesorii precum un reciever pentru mouse, un stick USB sau pentru încărcarea unui smartphone.

Ambele modele beneficiază de trei versiuni, în funcţie de switch-urile folosite. Noile switch-uri Logitech GL vin în variante clicky, tactile şi linear, fiecare tip de gamer putând alege modelul care i se potriveşte. Acestea sunt practic versiuni low-profile ale vechilor switch-uri Romer G, care veneau în aceleaşi trei variante.

Faţă de tastatura de top precedentă a companiei, G513, G915 şi G815 beneficiază şi de câteva butoane extra. Există butoane G programabile în partea din stânga şi câteva butoane pentru selectarea profilurilor de configurare în partea de sus, butoane multimedia cu rotiţă pentru volum. Logitech a păstrat însă ceva de la generaţia G513: construcţia metalică. Tastaturile sunt realizate pe o bază de aluminiu, care asigură o greutate care elimină riscul mişcării tastaturii în timpul utilizării, dar şi rezistenţă în timp, în special la transport.

Logitech G915 şi G815 pot fi configurate folosind aplicaţia Logitech G HUB, aici fiind posibilă modificarea profilurilor de culoare, programarea tastelor „speciale” şi alte astfel de setări pentru gameri. Acestea vor ajunge în magazine înainte de sfârşitul lunii august, la preţuri destul de ridicate. Vorbim despre 949 de lei pentru varianta G815 LIGHTSYNC cu fir şi 1.199 lei o pentru G915 LIGHTSPEED.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult