Razer lansează primele sale periferice de productivitate: Pro Type, Pro Click și Pro Glide

21.08.2020
Razer lansează primele sale periferice de productivitate: Pro Type, Pro Click și Pro Glide

Razer este un brand care vinde produse adresate gamerilor, cu design specific, luminițe RGB și funcții speciale pentru a asigura un avantaj în jocuri video. Totuși, componentele din care aceste produse sunt realizate pot fi folosite cu succes și într-un mediu office, doar că design-ul poate prea strident i-ar putea ține departe pe mulți care își doresc produse performante. Astfel, compania anunță noul Razer Productivity Suite, o nouă serie de produse pentru productivitate, care nu arată deloc așa cum ne-am aștepta de la ceva pe care vedem logo-ul Razer. Este vorba despre tastatura Pro Type, mouse-ul Pro Click și mousepad-ul Pro Glide.

Razer Pro Click: un mouse ergonomic realizat din componente de gaming

Mouse-ul Pro Click adoptă o formă ceva mai diferită față de modelele de gaming ale companiei. Acesta are un corp înclinat la 30 de grade pentru o prindere ergonomică și este oferit în culoarea albă. În trecut, doar anumite produse în ediții speciale de la Razer erau oferite în această culoare, majoritatea fiind negre. Pro Click beneficiază de un senzor Razer 5G Advanced Optical Sensor și de butoane care pot rezista la 50 de milioane de acționări. De asemenea, poate fi conectat wireless la până la patru dispozitive, oferă 400 de ore de autonomie și se conectează printr-un dongle care poate fi stocat în partea de jos a mouse-ului.

Încărcarea se face, din păcate, printr-un cablu micro-USB, nu USB Type-C, cum ne-am aștepta de la oricare dintre produsele din 2020. Totuși, tranziția la dispozitive de productivitate nu a eliminat avantajele dispozitivelor Razer de gaming. Utilizatorii au în continuare acces la 8 butoane programabile. Pentru un confort sporit în utilizare și o prindere mai precisă, mouse-ul are și suprafețe din cauciuc pe laterale.

Forma acestui model a fost realizată în parteneriat cu Humanscale, companie recunoscută la nivel mondial pentru produse ergonomice.

Razer Pro Type: tastatură simplă, fără luminițe RGB

Tastatura Pro Type de la Razer este una extrem de simplă. Și aceasta are un corp și taste de culoare albă, iar luminițele RGB, care definesc modelele de gaming, lipsesc cu desăvârșire. În locul acestora au apărut LED-uri albe.

Tastatura are un strat de vopsea care asigură o atingere plăcută și beneficiază de switch-uri mecanice proprietare Razer Orange, silențioase. Acestea sunt garantate fiecare pentru 80 de milioane de apăsări. Conectivitatea la computer se poate realiza atât prin dongle, cât și prin Bluetooth și poate recunoaște până la patru dispozitive simultan, la fel ca și mouse-ul Pro Click. Și Pro Type beneficiază de posibilitatea de a configura fiecare tastă cu comenzi rapide de tip macro. Este curios însă faptul că acest model se încarcă cu un cablu USB Type-C.

Având în vedere că și tastatura și mouse-ul fac parte din aceeași serie, ar fi fost normal ca ambele să poată fi alimentate cu un singur cablu.

Razer Pro Glide: un mousepad simplu

În cele din urmă, avem mousepad-ul Pro Glide. Razer o numește o „suprafață”, iar aceasta vine în culori gri cu alb, complementară pentru seria de periferice pentru productivitate. Dimensiunile sale sunt medii (360 x 275 x 3mm), iar în afară de design, probabil că nu face nimic mai bine sau mai prost decât un mousepad Razer pentru gaming. Măcar este un produs ieftin.

Cât costă și când se lansează

În comparație cu alte produse de la Razer, prețurile sunt în limitele obișnuite. Poate că acestea sunt puțin mai mari decât și ale altor periferice de gaming, însă pe piața de accesorii premium pentru productivitate, acestea sunt în limitele obișnuite, ba chiar puțin mai ieftine în anumite situații.

Mouse-ul Razer Pro Click costă 110 euro, tastatura Razer Pro Type costă 150 de euro și mousepad-ul Razer Pro Glide costă 12 euro. Acestea vor fi lansate în magazinele din România pe data de 27 august și sunt deja disponibile pentru comandă de pe site-ul Razer.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult