Sculpt Ergonomic Desktop, o relansare pentru perifericele ergonomice Microsoft

14.08.2013
Sculpt Ergonomic Desktop, o relansare pentru perifericele ergonomice Microsoft

Familia de periferice Sculpt de la Microsoft s-a îmbogăţit cu două noi produse, un mouse şi o tastatură, şi ambele încearcă să îmbine confortul cu un design menit să atragă atenţia. Conform declaraţiilor producătorului, noile periferice sunt rezultatul a doi ani de studii şi marchează  şi o relansare a liniei de periferice ergonomice de la Microsoft.

Mouse-ul are o formă elipsoidală asimetrică, ceea ce nu este o veste bună pentru stângaci, iar acesta oferă două butoane, o rolă pentru derulare şi butonul dedicat pentru Start Screen, pe care l-am mai văzut deja. Noul mouse se conectează la sistemele Windows sau OS X prin intermediul conexiunii Bluetooth, Microsoft nedezvăluind încă tipul şi performanţele senzorului.

Tastatura este însă produsul cu adevărat interesant. Folosind o formă asemănătoare cu cea a modelelor anterioare cu design divizat si formă concavă, aceasta se laudă cu un palm rest confortabil şi cu poziţia odihnitoare pe mâini, Faţă de modele ergonomice anterioare, tastatura are însă o formă decupată care dă senzaţia de supleţe, cu această ocazie fiind eliminate însă tradiţionalele butoane şi rolă pentru zoom care erau amplasate în partea centrală. Un alt detaliu interesant este blocul cu taste numerice, care este independent, forma ceva mai compactă a tastaturii principale determinând înghesuirea tastelor direcţionale într-un mod specific tastaturilor pentru laptop.

Cele două noi periferice sunt oferite în pachetul Sculpt Ergonomic Desktop, care are un preţ de 130 de dolari, mouse-ul şi tastatura fiind disponibile şi separat la preţuri de 60, respectiv 80 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News