Logitech lansează MX Mechanical, primele din seria de productivitate cu switch-uri mecanice

27.05.2022
Logitech lansează MX Mechanical, primele din seria de productivitate cu switch-uri mecanice

Logitech a lansat trei noi produse din celebra gamă de periferice pentru productivitate, MX. Două dintre acestea sunt tastaturile MX Mechanical și MX Mechanical Mini, primele modele MX cu switch-uri mecanice de până acum, alături de mouse-ul MX Master 3S, o revizie hardware a modelului de succes de acum câțiva ani.

Logitech MX Mechanical aduce tastele mecanice low-profile în zona de productivitate

MX Mechanical și Mini sunt modele similare în design și funcționalitate. Acestea sunt construite într-o manieră similară cu tastaturile de gaming G915 și G915 TKL, cu switch-uri mecanice „low profile”. Versiunea Mini, așa cum sugerează numele, este mai mică, dimensiunile fiind reduse prin eliminarea numpad-ului din partea din dreapta. Astfel, săgețile de navigație și butoanele de productivitate din partea din dreapta sunt aranjate într-un format care nu este standard.

Tastatura MX Mechanical „standard” are un format obișnuit al butoanelor. Tastaturile sunt și wireless și beneficiază de conectivitate prin Bluetooth sau prin intermediul tehnologiei Logi Bolt, și pot fi configurate prin intermediul aplicației Logi Options+. Tastaturile pot fi conectate fără probleme la Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS și Linux. Acestea beneficiază de scurtături pe butoanele de funcții din partea de sus pentru acces rapid la butoane multimedia, la emoji-uri sau pentru setarea luminozității LED-urilor albe din spatele tastelor. Fiecare tastatură poate fi conectată simultan la trei dispozitive, iar trecerea se face rapid pe butoanele F1, F2, F3.

MX Mechanical Mini

MX Mechanical și versiunea sa Mini sunt disponibile în variante cu switch-uri liniare (red), tactile (brown) sau clicky (blue). Prețul pornește de la 790 lei pentru versiunea Mini și ajunge la 890 lei pentru versiunea „standard”.

MX Master 3S este un refresh hardware minor

Mouse-ul MX Master 3S nu este însă un upgrade major față de modelul original. Acesta păstrează forma și funcționalitatea originalului, dar ajustează anumite caracteristici. De exemplu, senzorul său primește rezoluție îmbunătățită, de la 4.000 la 8.000 dpi. Apoi, butoanele mouse-ului sunt acum semnificativ mai silențioase (cu 90% spune Logitech). Rotița de scroll rămâne neschimbată, cu tehnologia MagSpeed Electromagnetic.

mx master 3s

La fel ca tastaturile MX Mechanical, și mouse-ul MX Master 3S ajunge în magazinele din România în luna iunie Prețul acestui model este de 630 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult