XPG Gaming Vault: un mouse de gaming cu SSD de 1 TB integrat

26.12.2021
XPG Gaming Vault: un mouse de gaming cu SSD de 1 TB integrat

XPG, brandul de gaming al producătorului de componente de PC ADATA, a anunțat că va prezenta oficial la CES 2022 primul său mouse cu stocare internă. XPG Vault Gaming Mouse este momentan un simplu concept și nu este încă programat să apară pe piață, dar ar putea fi lansat la un moment dat, în cazul în care se dovedește că există cerere pentru așa ceva. Practic, vei putea să îți ții jocurile pe mouse și să le poți accesa de pe orice PC la care acesta este conectat.

Toată colecția ta de jocuri poate fi stocată direct pe mouse

XPG Vault Gaming Mouse este un mouse cu fir, așa cum te-ai aștepta de la unul care oferă stocare internă. Acesta folosește un port USB-C, întrucât are nevoie de o viteză de transfer mare, pentru a putea stoca și rula jocurile direct. De altfel, acesta va integra un SSD intern, nu memorie eMMC lentă. Viteza de transfer ar trebui să atingă 985 MB/s, în timp ce spațiul de stocare disponibil ar putea fi de până la 1 TB.

Transferul de date și configurarea mouse-ului va fi posibilă prin software-ul XPG Gaming Launcher, care va oferi și organizare mai eficientă a jocurilor stocate, cât și integrarea mouse-ului în ecosistemul în creștere de periferice și componente de PC de la XPG. Cu siguranță, luminițele RGB vizibile pe corpul și rotița de scroll a mouse-ului vor fi configurabile și sincronizabile cu alte luminițe ale companiei.

Ce nu știm însă despre XPG Vault Gaming Mouse este cât de performant va fi ca un mouse de gaming. Compania dorește să ofere un mouse ușor și rapid, însă nu a oferit valori DPI sau informații despre greutatea lui. De asemenea, pentru a susține vitezele de 10 Gbps necesare pentru transferuri de 1 GB/s, va fi necesar un cablu USB-C mai gros decât cel al moușilor obișnuiți, care folosesc în general conexiuni USB 2.0.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult