Samsung-urile P2 şi T10 atacă Apple iPod

28.08.2007
Samsung-urile P2 şi T10 atacă Apple iPod

Samsung se pregăteşte să atace piaţa player-elor multimedia cu două noi produse, P2 şi T10, ce impresionează atât prin designul aparte, dar şi prin multitudinea de funcţii cu care sunt echipate. E oare cazul ca puternicul Apple iPod să tremure?

Samsung P2 este, aşa cum spuneam şi săptămâna trecută, o jucărie chiar interesantă. A echipa un player multimedia cu un ecran de dimensiuni considerabile (3"), o memorie încăpătoare (până la 8 GB) şi funcţii touchscreen pare a fi o soluţie ideală în lupta cu mai renumiţii rivali. Aşa cum ne-a demonstrat deja succesul unor telefoane precum iPhone sau LG Prada, ecranul tactil pare să fie ultima găselniţă a producătorilor de gadgeturi.

Samsung P2

Ecranul OLED, cu rezoluţie decentă (480 x 272 px), este singurul mod de operare al P2-ului, în afara butoanelor de control al volumului şi de Pornit/Oprit. Interfaţa "touch" pare uşor de folosit din pozele prezentate da coreeni, ea permiţând utilizatorului accesul la funcţiile audio/foto/video sau radio ale jucăriei. Pentru că da, Samsung P2 este capabil să redea conţinut video chiar bine, cu toate că unii cârcotaşi vor considera dimensiunea display-ului prea redusă. Compensează însă prin calitatea imaginii, şi să nu uităm că iPod-ul are un ecran de doar 2,5" în diagonală…

Samsung P2

P2-ul va fi disponibil cu capacitatea de stocare cuprinsă între 4 şi 8 GB, cam puţin pentru un astfel de dispozitiv, mai ales în condiţiile în care va fi utilizat în principal pentru vizualizarea clipurilor. Spaţiul nu poate fi suplimentat nici măcar prin utilizarea unui card. Transferul de fişiere este însă simplu, de tip "drag and drop". În plus, datorită tehnologiei Bluetooth utilizate de Samsung P2, rucsacul vostru va scăpa de cel puţin un cablu în plus.

Apple iPod s-a impus întotdeauna prin a sa imagine, ce îl diferenţia de concurenţă. Ei bine, nu cred că mă puteţi contrazice, Samsung P2 arată grozav, mult mai bine ca iPod-ul. Forma sa aplatizată şi grosimea de doar 10 mm îl fac ideal pentru a fi purtat în buzunar, iar datorită autonomiei de 35 ore în mod audio (5 ore video), cu siguranţă veţi şi uita de încărcător.

Tot în lupta cu Măr-ul american aruncă Samsung şi un alt player, micuţul T10, aflat în aceeaşi gamă cu Apple Nano, cu care se şi aseamănă destul de mult din punct de vedere al aspectului. Ca şi fratele mai mare, T10 este dotat cu funcţii audio/video/foto/radio şi conectivitate Bluetooth.

Principalul element distinctiv este ecranul, de doar 2", cu rezoluţie 320 x 240 px. Desigur, la această dimensiune nu mai putea fi vorba de un touchscreen, interfaţa player-ului fiind accesibilă prin intermediul butoanelor de pe partea frontală.

Samsung t10

T10 va avea o capacitate de stocare de 4 GB şi va fi disponibil în diverse culori. Autonomia este puţin mai scăzută decât cea a lui P2, 30 de ore în modul audio, dar să nu uităm că vorbim de un dispozitiv de doar 7 mm grosime

Atât Samsung P2, cât şi T10, par a fi modele de succes. E drept, P2-ul este impresionant, dar ele concurează în categorii diferite. Şi, ca să revenim la întrebarea din începutul articolului, e oare cazul ca puternicul Apple iPod să tremure? Nu, deoarece numele şi imaginea Apple sunt greu de zdruncinat, mai ales în America. În celelalte zone ale lumii însă, playerele multimedia Samsung se vor putea bucura de succes. Totul va depinde şi de factorul necunoscut momentan, preţul

UPDATE (29 august)

Între timp pe net au apărut preview-uri video ale lui Samsung P2, ce confirmă că avem de-a face cu o elegantă îmbinare între design şi funcţionalitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News