Apple își instruiește angajații din magazine să folosească Vision Pro, noul headset de realitate virtuală

12.12.2023
Apple își instruiește angajații din magazine să folosească Vision Pro, noul headset de realitate virtuală

Apple se pregătește să lanseze Vision Pro, un headset VR (realitate virtuală), în prima jumătate a anului 2024, marcând astfel intrarea companiei în spațiul headset-urilor VR. În anticiparea acestui eveniment, compania a început să-și instruiască angajații din magazinele retail pentru a folosi și a vinde noul dispozitiv.

Deși unii jurnaliști au avut ocazia să experimenteze dispozitivul mai devreme în acest an, publicul va trebui să aștepte până în 2024 pentru a-l putea achiziționa.

Potrivit unui raport al celor de la Bloomberg, semnat de Mark Gurman, angajații magazinelor Apple din SUA vor participa la sesiuni de instruire specializate începând de la mijlocul lunii ianuarie. Fiecare angajat va trece printr-o sesiune de instruire de două zile, care se va concentra nu numai pe configurarea și operarea headset-ului avansat, dar și pe tehnici eficiente de vânzare pentru clienți potențiali.

Vision Pro este descrie de Apple ca un dispozitiv complex

Datorită naturii complexe și de nișă a headset-ului AR/VR, ajustările personalizate și configurările pentru utilizatori sunt esențiale. Raportul menționează, de asemenea, faptul că magazinele Apple din SUA vor primi în curând echipamentele specializate necesare pentru asamblarea și ambalarea Vision Pro. Deși dispozitivul va putea fi comandat online, se așteaptă ca Apple să încurajeze achizițiile în magazin, unde clienții pot beneficia de îndrumare detaliată în configurarea și operarea dispozitivului de către angajații Apple.

Un raport al celor de la The Information a sugerat că Apple ar putea folosi Vision Pro pentru a ajuta persoanele cu probleme de sănătate mintală. Se ia în considerare utilizarea headset-ului VR în tratamentul și diagnosticarea depresiei, anxietății și tulburării de stres post-traumatic (PTSD). Dispozitivul ar putea expune utilizatorii la imagini și sunete menite să îmbunătățească starea emoțională.

De asemenea, surse au menționat că Apple Vision Pro ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor mintale, datorită camerelor avansate de urmărire a ochilor și senzorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult