Meta Quest 2 primește un aport de performanță printr-un update software gratuit

22.12.2022
Meta Quest 2 primește un aport de performanță printr-un update software gratuit

Rareori se întâmplă ca un dispozitiv deja lansat să primească un aport de performanță prin intermediul unui update de software, însă tocmai asta a făcut Meta cu dispozitivul VR Quest 2. Casca VR, lansată în 2020, va primi un mic upgrade prin actualizări software, care va permite dezvoltatorilor să acceseze încă 7% performanță în plus, lucru care va asigura framerate-uri mai stabile în jocuri video și aplicații.

Casca VR Meta Quest 2 devine mai puternică la doi ani de la lansare

Faptul că Meta oferă suport software pe termen lung pentru această cască VR este de lăudat. Modelul Quest 1 încă primește actualizări, însă multe dintre jocurile disponibile pe magazinul de aplicații nu mai sunt compatibile cu acela, din cauza performanței scăzute. Quest 2 oferea oricum performanță mult mai bună, însă acum dezvoltatorii vor avea la dispoziție încă 7% putere pe GPU.

Acest aport de performanță poate fi folosit pentru a crește rezoluția jocurilor, lucru care duce ala afișarea unor imagini mai clare, sau la îmbunătățirea stabilității framerate-urilor. În VR, menținerea unui număr de cadre pe secundă ridicat și constant este foarte important, întrucât fluctuațiile pot da senzații de amețeală sau chiar dureri de cap utilizatorilor.

Acest lucru este posibil prin urcarea frecvenței GPU de la 490 la 525 MHz, lucru care se aplică la nivel de firmware prin update. De asemenea, frecvența GPU va putea fi ajustată dinamic, în funcție de neceistățile aplicațiilor.

Tranziția nu este însă tocmai ușoară, momentan. Pentru a accesa performanța în plus, este necesară instalarea și accesarea unei aplicații dedicate, care crește viteza GPU. Începând cu update-ul v49 de Quest, această îmbunătățire va fi disponibilă implicit. Având în vedere că headset-ul Quest 2 este abia pe versiunea de software v47, probabil că vor mai trece câteva luni până la lansarea versiunii 49.

Vestea bună este că acest update nu ar trebui să afecteze autonomia dispozitivului într-un mod negativ.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult