Meta Quest 3 ar putea fi lansat în 2023 cu design „slim” și performanță dublă

03.03.2023
Meta Quest 3 ar putea fi lansat în 2023 cu design

Quest 2 s-a dovedit a fi un succes pentru compania Meta, însă acest model începe să își arate vârsta, fiind lansat în 2020. Deja există Meta Quest Pro, cu hardware mai performant, însă și varianta de bază ar trebui să primească un upgrade de hardware care să permită realizarea de noi experiențe mai calitative din punct de vedere grafic. Astfle, încep să apară primele detalii despre Meta Quest 2, care ar putea veni pe piață la un preț mai mare decât Quest 2, dar care ar oferi performanță mult mai bună și un design mai compact.

Dispozitivul VR Meta Quest 3 ar putea veni cu upgrade-uri semnificative față de Quest 2

Varianta Quest 2 a primit câteva upgrade-uri la nivel de hardware intern față de Quest 1, dar nu a beneficiat de miniaturizare a tehnologiei. Astfel, dispozitivul VR este destul de mare în comparație cu cele mai recente modele. Conform The Verge, un model Quest 3, care ar putea fi anunțat și lansat în magazine în această toamnă, ar putea scădea dimensiunile la jumătate față de generațiile precedente.

Acest lucru ar asigura atât un confort sporit, întrucât va scădea semnificativ și greutatea, care poate deveni obositoare în utilizare, dar va asigura că dispozitivul este și mult mai portabil, fiind mai ușor de pus într-o geantă pentru transport.

Printre capabilitățile noi pe care Quest 3 le va oferi, vor fi cele de Mixed Reality, care vor permite experiențe AR, nu doar de realitate virtuală. Alături de noile capabilități, Quest 3 va beneficia și de o serie de noi aplicații și jocuri video care vor demonstra capabilitățile noului headset, alături de o interfață mai ușor de folosit, inclusiv funcții sociale mai bine dezvoltate.

Cu dimensiuni de două ori mai mici decât Quest 3 și un chipset Snapdragon XR2 Gen 2, bazat pe SD8 Gen 2 de la Qualcomm, Quest 3 ar trebui să ofere performanță dublă. Desigur,  prețul va crește față de Quest 2, dar nu atât de mult. Originalul Quest 2 s-a lansat la 299 dolari, fiind recent scumpit la 399 din cauza inflației și crizei de cipuri. Modelul Quest 3 este așteptat pe la 450 dolari, în continuare mai ieftin decât modelul PlayStation VR 2, care costă 600 euro și necesită un PlayStation 5 pentru a funcționa. Dispozitivele Quest sunt „standalone” rulând o versiune proprietară de Android.

Momentan Meta nu a anunțat detalii oficiale despre Quest 3, însă compania investește în continuare mulți bani în direcția realității virtuale și metaversului, deci nu sunt multe motive pentru care acest dispozitiv să nu fie lansat oficial pe piață.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult