Rusia pune vacile de lapte în realitate virtuală pentru a le asigura o atmosferă mai calmă

27.11.2019
Rusia pune vacile de lapte în realitate virtuală pentru a le asigura o atmosferă mai calmă

Realitatea virtuală nu se bucură de un succes foarte mare în domeniul de entertainment, dispozitivele scumpe şi computerele puternice necesare fiind peste bugetul multor pasionaţi de tehnologie. Totuşi, în alte domenii, VR-ul pare să ia amploare, iar de curând, fermierii au devenit foarte interesaţi de aceasta. Conform unui studiu al Ministerului Agriculturii din Rusia, utilizarea de ochelari VR pe vaci poate îmbunătăţi starea emoţională a animalelor şi poate rezulta în producţie mai mare de lapte.

Autorităţile din Rusia au realizat un program pilot la ferma RusMoloko din districtul Ramensky din Moscova, unde au echipat mai multe vaci cu ochelari de realitate virtuală. Aceste aparate au fost realizate pentru a se adapta bine la câmpul vizual al animalului, fiind realizate la dimensiuni speciale pentru capul acestora.

Imaginile pe care dispozitivul le-a afişat includeau păşuni însorite, lucru care a calmat animalele. Studiul a concluzionat apoi că după utilizarea acestor dispozitive au putut fi observat un efect pozitiv: starea emoţională a vacilor din cireadă s-a îmbunătăţit. Este prea devreme pentru a trage concluzii, fiind necesar studiu pe termen lung, dar cercetătorii care lucrează la acest proiect se aşteaptă la efecte şi mai pozitive pe termen lung.

Citând alte studii, care spun că o atmosferă calmă ajută la producerea unui lapte de calitate mai bună şi în cantităţi mai mari, Ministerul Agriculturii din Rusia speră ca tehnologia VR să ajute să creeze astfel de condiţii pentru animale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult