Ce salarii au, de fapt angajații Altex. Câți bani iau aceștia lunar

20.04.2020
Ce salarii au, de fapt angajații Altex. Câți bani iau aceștia lunar

Altex este cel mai mare lanț de magazine retail de produse electronice și electrocasnice din România, deci poate deveni un loc de muncă pentru cei interesați de acest domeniu, indiferent de orașul în care locuiesc. Ce salarii au însă cei care lucrează în Altex și cum poate să difere acesta în funcție de bonusuri, orașul în care se află, de zona orașului și chiar de tipul magazinului. De asemenea, avem informații și despre programul celor care lucrează  în magazine.

Întrucât anunțurile de angajare nu listează pachetele salariale, trebuie să folosim ca sursă informațiile publicate pe internet de actuali sau foști angajați. Pe forumul site-ului undelucram.ro, există destule detalii care dezvăluie atât programul turelor din magazinele Altex și Media Galaxy, cât și pachetul salarial de bază din urmă cu câțiva ani. În urma creșterii salariului minim, există posibilitatea ca aceste informații să nu mai fie obligatoriu de actualitate, fiind ajustate în funcție de acesta.

Conform utilizatorului thxro de pe forumul undelucram, avem câteva detalii despre situația din urmă cu câțiva ani în magazinele Altex. Se pare că există trei grile diferite de salarizare, grila 3 fiind cea cu salariile cele mai scăzute. Aceste grile sunt realizate per magazin, fiind influențate de orașul în care se află, fluxul de clienți, cantitatea de vânzări și alți astfel de factori.

Iată care erau în 2015 salariile pentru angajații Altex dintr-un magazin în grila 3 de salarizare:

  • Asistent de vânzări: 700 lei net + bonuri de masă
  • Casier: 1.000 lei net + bonuri de masă
  • Manager raion: 1.000 lei net + bonuri de masă
  • Director adjunct: 1.400 lei net + bonuri de masă
  • Director: 1.700 lei net + bonuri de masă
  • Book keeper (contabil și șeful casierilor): 1.200 lei + bonuri de masă

Probabil că ajustate la noul salariu minim pe economie, fiecare dintre aceste posturi primește în prezent cu câteva sute de lei în plus. Totuși acestea nu erau nici atunci salariile finale. În funcție de vânzările magazinului, există bonusuri pentru angajați. Cei care își ating target-ul de vânzări pot primi bonusuri care pot reprezenta o parte importantă a salariului.

Totuși diferențele între cele trei grile pot fi destul de mari. Deși nu avem informații concrete despre grila 2, se pare că cei care lucrează în grila 1 de salarizare au salarii aproape duble față de cei din grila 3. Un exemplu fiind pentru directorul magazinelor, care poate avea 3.500 lei pentru un magazin din grila 1.

Magazinele Altex din grila 1 de salarizare sunt cele din orașe mari precum cele din București, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Iași, etc. Magazinele Media Galaxy sunt de asemenea majoritatea încadrate la grila 1.

Programul este însă destul de ciudat pentru cineva care nu a lucrat niciodată în retail. Se lucrează în două ture în magazinele Altex și Media Galaxy. Fiecare tură are 6 ore de luni până vineri, iar în weekend se lucrează 12 ore. Programul magazinelor poate să difere, însă în general se lucrează 12 zile continuu. Acest program este calculat la 8 ore pe zi în fiecare zi, însă împărțite pe 6 ore în timpul săptămânii și 12 în weekend cu un weekend liber. În weekend-ul pe care îl ai liber lucrează cealaltă tură.

Cele mai recente postări despre Altex pe forumul undelucram.ro sugerează că în anumite magazine salariile sunt mai mari, în timp ce bonusurile pot fi chiar foarte mari, aproape la fel de mari precum salariul: 1.400 lei + bonuri de masă + decont transport și bonusuri între 200 și 1.400 lei. Desigur, acestea pot varia în funcție de grila salarială. Există și detalii despre un post de Content Editor/Operator documentare site, care se pare că este plătit cu 1.500 lei net, la program full time.

Fiind informații din surse greu de verificat, probabil că nu ar trebui să le luați ca „literă de lege”, mai ales că salariile pot fi negociate la angajare. Totuși, aceste informații vă pot oferi o bază de la care să porniți discuțiile și să înțelegeți mai bine programul și diferențierea salariilor în funcție de magazin și oraș.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult