Amazon cumpără iRobot, compania care a adus roboții de aspirare în mainstream

06.08.2022
Amazon cumpără iRobot, compania care a adus roboții de aspirare în mainstream

Amazon, una dintre cele mai mari companii din spațiul online din lume, și-a anunțat planurile pentru cumpărarea companiei iRobot, unul dintre cei mai mari producători de roboți casnici. iRobot produce celebrele aspiratoare de sub brandul Roomba și va fi achiziționată pentru suma de 1,7 miliarde de dolari în cash. Aceasta nu este prima companie care produce roboți pe care Amazon o are în portofoliu, Kiva Systems fiind achiziționată în urmă cu zece ani sub umbrela Amazon Robotics.

După finalizarea achiziției, roboții Roomba de la iRobot vor fi vânduți drept produse Amazon

Compania iRobot a fost fondată în 1990 de către Colin Angle, Rodney Brooks și Helen Greiner, membri ai Laboratorului de Inteligență Artificială din cadrul MIT. Totuși, produsul care a pus iRobot pe hartă nu a venit decât 12 ani mai târziu, sub forma primului aspirator Roomba. Chiar dacă mulți cred că acesta a fost primul aspirator robot, acesta nu a fost bazat pe o idee 100% originală.

Chiar dacă Roomba a adus roboții de curățenie în mainstream, Electrolux a fost prima companie care a dezvoltat un astfel de produs încă din 1996, când a lansat aspiratorul Trilobite. Trilobite, la fel ca și primele modele de Roomba, nu includea la fel de mulți senzori și inteligență artificială pentru curățarea casei, ci foloseau un șablon de mișcări aproape aleatorii, pentru a acoperi o suprafață cât mai mare din spațiul curățat.

Deja exista o relație între Amazon și iRobot, prin integrarea comenzilor vocale prin intermediul Alexa în software-ul roboților Roomba și serviciilor Amazon Web Services pentru infrastructura online. Acum însă, roboții și tehnologiile iRobot vor deveni produse Amazon, probabil cu și mai multă integrare.

„Încă de când am pornit iRobot, echipa noastră a avut misiunea de a crea produse practice și inovative care ușurează viața clienților, și care duc la invenții precum Roomba și iRobot OS. Amazon împărtășește pasiunea noastră pentru realizarea de inovații gândite pentru a oferi oamenilor puterea de a face mai multe acasă și nu mă pot gândi la un loc mai bun în care echipa noastră să își continue misiunea. Sunt foarte entuziasmat să fim parte din amazon și să văd ce vom putea construi împreună pentru clienți în anii care vor urma”, a declarat Colin Angle, CEO-ul iRobot.

Știm că economisirea de timp contează, iar treburile casnice durează mult timp prețios, care poate fi folosit făcând ceea ce clienții noștri iubesc să facă. De-a lungul multor ani, echipa iRobot și-a dovedit abilitățile de a reinventa modul în care oamenii fac curățenie cu produse care sunt incredibil de practice și inventive, de la curățarea atunci când și unde își doresc clienții în timp ce se feresc de obstacolele obișnuite din casă, până la golirea automată a reziduurilor în recipientul de colectare. Clienții iubesc produsele iRobot și sunt entuziasmat să lucrez cu echipa iRobot pentru a reinventa felurile în care putem face viața clienților mai ușoară și mai plăcută”, a declarat Dave Limp, SVP al Amazon Devices.

sursa: TechCrunch

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult