Samsung vrea să transforme vechiul tău telefon Galaxy într-un dispozitiv „smart home”

12.01.2021
Samsung vrea să transforme vechiul tău telefon Galaxy într-un dispozitiv „smart home”

Samsung a anunțat în cadrul CES 2021 un o nouă inițiativă care ar trebui să ajute utilizatorii să găsească o utilitate pentru vechile lor smartphone-uri din gama Galaxy. Noul program se numește Galaxy Upcycling at Home și dorește să găsească noi întrebuințări pentru smartphone-uri din generații mai vechi, care nu mai corespund cerințelor din prezent, dar care încă sunt funcționale. Astfel, acestea pot fi transformate în dispozitive smart home printr-un simplu update de software.

Programul Upcycling at Home vrea să ofere o nouă viață telefoanelor „depășite”

Multe companii au programe de reciclare sau recondiționare pentru dispozitivele vechi. De aceea există sisteme de genul trade-in sau buyback. Acestea au scopul de a reduce deșeurile produse de dispozitivele electronice aruncate și de a oferi o nouă „viață” dispozitivelor vechi. Totuși, toate acele programe implică înlocuirea vechiului dispozitiv cu unul nou și renunțarea la cel vechi.

Ideea din spatele programului Galaxy Upcycling at Home este să păstrezi vechiul dispozitiv și să îl folosești în alt scop. Compania a promis o actualizare software pentru telefoanele mai vechi, care le va permite să funcționeze în alte moduri. Au fost date drept exemplu și câteva cazuri de utilizare concrete, iar altele sunt posibile în viitor.

De exemplu, poți folosi un telefon vechi drept un dispozitiv de ascultare pentru camera unui copil, pentru a auzi când plânge. Sau poți transforma telefonul într-un sistem automat care să aprindă sau să stingă lumina atunci când este necesar pentru momentele în care lași un animal de companie singur. Desigur, telefonul poate fi transformat într-un dispozitiv de securitate compatibil cu Samsung Knox, pentru monitorizarea video de la distanță.

Din păcate, Samsung nu a anunțat și când va lansa oficial programul Upcycling at Home și nici care vor fi dispozitivele compatibile. Cel mai probabil însă, vorbim despre modele Galaxy S, Note și A din generații mai vechi.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult