Când se lansează seria Galaxy S21. Samsung a stabilit data următorului eveniment Unpacked

04.01.2021
Când se lansează seria Galaxy S21. Samsung a stabilit data următorului eveniment Unpacked

Samsung începe anul 2021 în forță. Compania tocmai a anunțat că va ține un eveniment oficial de prezentare pe data de 14 ianuarie, în cadrul căriua va prezenta, cel mai probabil, noua serie de smartphone-uri Galaxy S21. De fapt nu există prea multe dubii despre acest lucru, inclusiv imaginile oficiale prin care anunță acest eveniment incluzând modulul de cameră al noilor telefoane S21, pe care le-am văzut deja de câteva săptămâni bune în tot felul de fotografii oficiale și neoficiale, „scăpate” pe internet.

Galaxy S21 are o dată de lansare oficială

Evenimentul face din nou parte din seria Galaxy Unpacked, iar invitația oficială include motto-ul „Welcome to the Everyday Epic”. Asta poate sugera faptul că noul Galaxy S21 va fi un smartphone dedicat mai multor utilizatori, nu doar celor care sunt pasionați de segmentul high-end, în timp ce capabilitățile sale vor fi la un nivel „epic”.

De altfel, cam asta sugerau și zvonurile din ultimele câteva săptămâni. Se pare că Galaxy S21 nu va mai fi un smartphone 100% premium, așa cum au fost modelele S20 și S10 înaintea sa. Acesta ar putea adopta aceleași procesoare Snapdragon și Exynos de pe modelele superioare, S21+ și S21 Ultra, însă ar veni cu un ecran plat de rezoluție mai mică (Full HD+), cât și cu o construcție de plastic pe partea din spate. Această strategie a fost deja adoptată cu un succes limitat pe Galaxy Note20, însă modelul care i-a demonstrat succesul a fost Galaxy S20 Fan Edition (FE).

Conform leak-urilor, nu vor fi diferențe majore la capitolul cameră foto între S21 și Galaxy S20 de anul trecut, chiar dacă modulul de cameră vine cu un design nou, ieșit din comun. Avem de a face cu aceeași cameră principală de 12 megapixeli, un ultra-wide de 12 megapixeli și în cele din urmă o cameră de 64 megapixeli, care poate filma în rezoluție 8K, dar care poate face și zoom 3X folosind metoda crop pe centrul senzorului.

Noutățile vor merge însă spre Galaxy S21 Ultra, care ar putea deveni un hibrid între un model S și un model Note. Acesta va primi compatibilitate cu stylus-ul S-Pen, însă nu îl va integra în corpul său și nici nu va fi livrat cu acesta.

Vom afla detaliile complete pe data de 14 ianuarie, începând cu ora 17:00 a României, când Samsung va transmite live evenimentul de lansare al seriei Galaxy S21 pe Instagram și Facebook, dar și pe site-ul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult