Apple Watch SE, upgradat cu procesor nou. Vine la un preț mai mic

08.09.2022
Apple Watch SE, upgradat cu procesor nou. Vine la un preț mai mic

Oficial, Apple a renunțat la modelul Apple Watch Series 3 din oferta sa și introduce un nou model „SE” care să îi ia locul drept modelul de bază. Spre diferență de modelul SE anterior, acesta primește câteva modificări de design, dar și upgrade-uri de performanță, fiind bazat pe aceeași platformă hardware precum modelul nou, Series 8, dar cu câteva modificări pentru a atinge un preț mai accesibil.

Apple Watch SE a primit un mic upgrade și o mică schimbare de design

În primul rând, noul Apple Watch SE este mai ieftin decât modelul din generația trecută. Dacă SE-ul original pornea de la 329 dolari americani, noul SE vine acum la 249 dolari, cu 80 dolari mai ieftin, dar și cu 50 dolari mai scump decât modelul de bază anterior, Series 3, care iese din ofertă.

Apple-Watch-Family-Setup-220907_big.jpg.medium_2x

Noul ceas păstrează design-ul general din trecut, adică cel de pe Series 4, însă schimbă partea de jos, care ia contactul cu pielea. Anterior, această componentă era realizată din material ceramic, așa cum este pe toate modelele Apple Watch de la generația 4 și până în prezent, iar acum aceasta este realizată din nailon.

Față de Watch Series 8, noul Apple Watch SE nu vine cu funcția Always-On pentru ecran, senzori precum ECG, monitorizarea saturației de oxigen din sânge sau senzorul de temperatură, însă are toate funcțiile de monitorizare sportivă disponibile. Alte diferențe ar fi lipsa rezistenței la praf, însă o păstrează pe cea la apă, pentru funcții de înot. În rest, este un Apple Watch complet funcțional, cu același procesor Apple S8 la interior, precum modelul curent.

Toate brățările de Apple Watch lansate până acum rămân compatibile și cu noul Watch SE, iar funcțiile noi software, precum detecția accidentelor de mașină și detecția căzăturilor utilizatorului sunt disponibile și pe acest nou model.

Apple Watch SE este disponibil doar în trei culori, Silver, Starlight și Midnight. Lansarea are loc în SUA pe 16 septembrie.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult