Fitbit anunţă smartwatch-ul Versa 2 cu ecran OLED şi funcţii noi

29.08.2019
Fitbit anunţă smartwatch-ul Versa 2 cu ecran OLED şi funcţii noi

Versa a fost unul dintre cele mai de succes produse ale Fitbit, fiind constant în topurile de vânzări de smartwatch-uri la nivel mondial. Noul Fitbit Versa 2 promite însă să îmbunătăţească toate aspectele modelului original, promiţând hardware mai performant, un design nou îmbunătăţit şi autonomie extinsă, alături de noi funcţii software. Cea mai bună parte este faptul că noul model nu este mai scump decât varianta precedentă, cei care erau în căutarea unui Firbit Versa 1, putând acum să cumpere modelul îmbunătăţit fără să plătească în plus.

Versa 2 este primul model din această gamă care adoptă un display AMOLED cu rezoluţie îmbunătăţită, ecran care permite şi funcţionarea în regim Always-On, o funcţie de care nu foarte multe smartwatch-uri cu autonomie ridicată se bucură. Fitbit spune că ceasul poate funcţiona aproximativ 5 zile la o singură încărcare, această valoare fiind evident influenţată în special de de modul de utilizare.

La nivel software, compania a integrat acum din fabrică funcţionalitate Fitbit Pay, care este disponibilă şi în România cu anumite bănci, dar şi posibilitatea de a controla redarea de muzică din Spotify de pe dispozitivele compatibile, cât şi stocarea şi redarea de conţinut de pe serviciul de muzică Deezer. O altă funcţionalitate nouă este Sleep Score, care monitorizează somnul utilizatorului şi oferă detalii despre calitatea acestuia. Integrată în funcţionalitatea de monitorizare a somnului este şi o alarmă smart (Smart Wake), care foloseşte vibraţii pentru trezirea utilizatorului şi modul de funcţionare de somn, care dezactivează ecranul şi notificările.

Fitbit a realizat şi noi accesorii pentru Versa 2. Există două tipuri de curele din silicon, cele clasice pentru utilizarea de zi cu zi în diverse culori, cât şi unele pentru sport, realizate special pentru a permite pielii să respire. Acestea pornesc de la preţul de 30 de euro în magazine, în timp ce ceasul Versa 2 porneşte de la 200 de euro. Acesta va fi vândut şi într-o variantă  Versa 2 Special Edition la 230 de euro, care vine cu o curea textilă jacquard şi versiuni diferite de culoare a carcasei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult