Huawei a anunțat Watch 4 și Watch 4 Pro, noile sale smartwatch-uri premium performante

10.05.2023
Huawei a anunțat Watch 4 și Watch 4 Pro, noile sale smartwatch-uri premium performante

Pe lângă P60 Pro, Huawei a făcut și alte câteva anunțuri de dispozitive noi în cadrul evenimentului de ieri de la Munchen. Compania chineză a prezentat în premieră noile sale ceasuri din seria Watch 4, care sunt construite din materiale de top, echipate cu senzori performanți și conectivitate 4G, care promit autonomie mai bună decât modelele concurente din piață. Fiind dispozitive mai performante, nu pot însă depăși durata de utilizare de pe modelele seriei GT.

Huawei Watch 4 Pro este un ceas mare, cu eSIM și baterie mare

Huawei Watch 4 și Watch 4 Pro sunt noile ceasuri „flagship” ale Huawei, care continuă seria principală de ceasuri, fără sufixul GT. Ultima dată când am văzut noi modele de acest gen a fost în vara anului 2021, când compania lansa Watch 3 și 3 Pro, primele modele echipate cu HarmonyOS în varianta „completă”, nu cea „lite” de pe variantele GT.

huawei watch 4 pro use

Modelul Watch 4 Pro este echipat cu un ecran AMOLED de 1,5” construit cu tehnologie LTPO, care poate schimba refresh rate-ul dinamic, în funcție de activitatea de pe ecran. Astfel, ecranul va consuma mai puțină energie atunci când afișează imagini statice, precum ora exactă pe modul Always On. Acest model este construit din titan TC4, care este de trei ori mai rezistent decât titanul obișnuit. Carcasa este una imensă, de 48mm, acesta fiind unul dintre cele mai mari smartwatch-uri de pe piață. Modelul Watch 4, în schimb, vine cu o carcasă din oțel inoxidabil de 46 mm. Astfel, ambele ceasuri par a fi realizate pentru un public țintă masculin, având în vedere dimensiunile și design-ul.

În afară de dimensiuni, ambele au capabilități similare. Vorbim despre peste 100 de tipuri de antrenamente sportive, senzori pentru puls, saturația oxigenului din sânge, temperatură la nivelul pielii sua EKG. Toate acestea sunt înregistrate într-un raport care include 7 indici de sănătate a utilizatorului.

Modelul de bază oferă aceleași capabilități într-un corp mai mic

Watch 4 „standard” promite până la trei zile de utilizare normală, având o baterie mai mică, în timp ce Watch 4 Pro promite 4,5 zile de utilizare. Acestea au un procesor mai puternic decât cel de pe seria GT, deci nu va putea rezista la fel de mult. Există însă posibilitatea de a apela la un mod de power-saving care poate extinde autonomia la 14, respectiv 21 zile pe Pro, dar cu funcțiile de monitorizare activă suspendate.

huawei watch 4

Modelul Pro poate beneficia și de conectivitate la internet și rețeaua de telefonie mobilă independent de un smartphone, fiind echipat și cu eSIM. Niciun model GT (inclusiv Ultimate), nu oferă această capabilitate.

Prețurile sunt unele la fel de „premium” precum construcția și capabilitățile acestor ceasuri. Huawei Watch 4 pornește de la 450 euro, în varianta cu brățară din fluorelastomer (cauciuc sintetic). Modelul Watch 4 Pro pornește de la 500 euro, în varianta cu curea de piele, iar modelul cu brățară de titan pornește de la 700 euro, același preț pe care îl are și modelul Watch Ultimate în varianta de bază.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult