Huawei Watch Buds, ceasul care integrează căști true wireless, se lansează și în România

17.02.2023
Huawei Watch Buds, ceasul care integrează căști true wireless, se lansează și în România

Huawei Watch Buds este de departe cel mai interesant smartwatch despre care am auzit în ultima vreme. Se pare că producătorul chinez merge în direcții pe care alte companii nu par interesate să le exploreze, iar asta i-ar putea oferi un avantaj major în piață. După debutul Watch D de luna trecută, ceasul cu tensiometru, Huawei a stabilit o dată de lansare și pentru Watch Buds în Europa, ceasul său echipat cu căști true wireless.

Watch Buds este unul dintre cele mai interesante ceasuri din ultmii ani

Modelul Watch Buds va intra în oferta magazinelor din România începând cu 21 februarie. Alte țări, precum Marea Britanie îl primesc abia pe 1 martie. Pare că este printre puținele momente când producătorii pun accentul și pe țara noastră pentru lansări mai rapide.

Practic, Watch Buds pare să fie un derivat al modelelor Huawei Watch GT, oferind în mare parte aceleași funcții și aceeași experiență software. Vorbim despre varianta „Lite” a lui HarmonyOS, cu funcționalitate relativ limitată și fără posibilitatea de a instala aplicații complexe din App Gallery. Totuși, aceste ceasuri oferă cam toate funcțiile de care ai nevoie de la un ceas, de la monitorizarea sănătății și activităților sportive, până la notificări de pe smartphone sau posibilitatea de a răspunde sau respinge apeluri.

Huawei Watch Buds

Funcția specială a lui Huawei Watch Buds este însă integrarea unei perechi de căști true wireless sub ecranul rabatabil al ceasului. Astfel ai două avantaje. Unul că nu vei mai pleca niciodată fără căști wireless de acasă, pentru că nu mai ai posibilitatea să le uiți pe birou. Al doilea avantaj este că nu mai poți pierde căștile fie una câte una, fie cu tot cu o cutie de încărcare. Acestea sunt tot timpul în interiorul ceasului, la încărcat.

Design-ul neobișnuit ar putea veni și cu dezavantaje

Ar putea exista și dezavantaje ale acestui design. Unul ar fi corpul ceva mai mare al ceasului, față de modelele tradiționale de smartwatchuri. Alt dezavantaj ar fi faptul că bateria ceasului trebuie să mai alimenteze și căștile, deci autonomia acestuia scade. Nu în ultimul rând, căștile nu vor oferi la fel de multă autonomie precum o pereche dedicată.

Până pe 20 februarie, Huawei are și o ofertă specială pentru clienții din România: poți primi un voucher de 300 lei pentru reducere din prețul de lansare al căștilor. Acesta nu a fost comunicat în lei, dar în Europa acesta ajunge la 499 euro. Astfel, ne așteptăm la un preț de 2.500 lei. Cei care participa la această campanie pot intra și în tragerea la sorți pentru un ceas Watch Fit. Oferta este disponibilă doar pe Huawei Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult