Huawei Watch Buds, o nouă inovație în zona wearables. Ceas și căști true-wireless într-un singur dispozitiv VIDEO

30.11.2022
Huawei Watch Buds, o nouă inovație în zona wearables. Ceas și căști true-wireless într-un singur dispozitiv VIDEO

Dacă este o categorie de produse la care Huawei pare să exceleze, aceasta este cea a smartwatch-urilor. Nu doar că modelele sale sunt apreciate de fani, dar compania inovează constant în acest domeniu. După un model „medical”, care poate să ia tensiunea arterială a utilizatorilor, Huawei se pregătește să lanseze un model numit Huawei Watch Buds, care poate găzdui o pereche de căști true wireless.

Ceasul urmează să fie anunțat oficial în China pe 2 decembrie, însă deja există un clip pe canalul de YouTube QSQ Technology, care demonstrează capabilitatea nouă a acestuia.

Huawei Watch Buds rezolvă mai multe probleme deodată

La exterior, acesta arată ca un Huawei Watch GT obișnuit, dar puțin mai gros. Asta pentru cp ecranul său este montat pe un capac cu balama, care poate fi ridicat. Sub ecran, sunt dezvăluite a fi stocate două căști true wireless, cu un design foarte compact. Acestea sunt lipite cu contacte magnetice de capacul cu ecran, iar în partea de jos pot fi observate două decupaje, care să asigure locul necesar pentru a găzdui căștile.

Ideea este foarte practică, permițând utilizatorilor să nu mai fie nevoiți să care în buzunar încă un dispozitiv. De asemenea, căștile și ceasul pot fi încărcate împreună, deci nu mai trebuie să încarci două lucruri deodată. Iar faptul că acestea sunt găzduite permanent în ceas, iar ceasul stă tot timpul atașat de mână cu o curea, nici nu mai riști să pierzi căștile, sau cutia lor, sau căștile cu tot cu cutie. Când nu le folosești le pui la loc în ceas, iar totul este permanent securizat.

Singurul dezavantaj ar fi faptul că autonomia va fi cu siguranță afectată. Fie Huawei Watch Buds are o baterie mai mică, pentru a face loc căștilor sub ecran, fie are o baterie la fel de mare ca până acum, dar autonomia va fi scăzută, întrucât ceasul va alimenta permanent și căștile. De asemenea, dimensiunile reduse ale căștilor sugerează că nu vor avea loc de o baterie foarte mare sau pentru un microfon prea performant.

Nu în ultimul rând, nu știm dacă ceasul va fi la fel de bine echipat cu senzori precum modelele Huawei Watch GT, care includ acum senzor de puls, pulsoximetru, senzor de temperatură la nivelul pielii, EKG și senzorii de mișcare pentru activități sportive.

Vom afla detaliile complete despre Huawei Watch Buds în curând, după anunțul oficial. Totuși, compania nu este la primul efort de acest gen. În urmă cu mai mulți ani, Huawei vindea modelele TalkBand, brățări de fitness care găzduiau și handsfree-uri Bluetooth.

sursa: Android Authority

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult