Huawei Watch GT: un smartwatch cu autonomie de 14 zile

17.10.2018
Huawei Watch GT: un smartwatch cu autonomie de 14 zile

Huawei nu se pricepe foarte bine la păstrat secrete. Nu numai că toate detaliile despre smartphone-urile sale noi din gama Mate 20 au fost scăpate pe internet cu săptămâni bune înainte de eveniment, însă chiar şi lucruri mai puţin importante precum noul ceas Huawei Watch GT erau deja cunoscute în cel mai mic detaliu. Noul dispozitiv se laudă cu o autonomie foarte mare şi cu un preţ mai mic decât cel al concurenţei.

Huawei Watch GT nu este un smartwatch „clasic”, precum celelalte pe care le-am văzut în ultimii ani. Luând inspiraţie de la Apple şi Samsung, producătorul chinez a decis să renunţe la platforma software pentru ceasuri de la Google, Watch OS şi să îşi dezvolte propria soluţie, mai bine pretată pe hardware-ul disponibil.

Astfel a apărut LiteOS, un sistem de operare care încearcă să ofere funcţionalitatea de smartwatch pe care utilizatorii şi-o doresc, fără să aglomereze interfaţa cu lucruri inutile. Astfel, Watch GT de la Huawei poate să ofere până la două săptămâni de autonomie la o singură încărcare la utilizare normală şi până la o lună dacă sunt dezactivate majoritatea funcţiilor smart. Atunci când toate funcţiile sunt active, ceasul poate oferi până la 22 de ore de utilizare, performanţă similară cu cea a lui Apple Watch.

Conectarea Watch GT nu este însă limitat la un singur tip de smartphone-uri, fiind compatibil prin intermediul unei aplicaţii atât cu telefoane cu Android 4.4 sau mai nou, cât şi cu iOS 9 şi toate versiunile care au apărut între timp.

Din punct de vedere hardware, avem de a face cu un ecran tactil de 1,39” cu panou AMOLED 454 x 454 pixeli, 128 MB stocare, 16 MB RAM, Bluetooth 4.2 (fără Wi-Fi), accelerometru, giroscop, barometru şi magnetometru , cât şi cu un modul NFC pentru plăţi contactless. Practic, avem de a face cu un soi de brăţară inteligentă cu display mai avansat, funcţiile telefonului fiind limitate la ceea ce este integrat în software, aplicaţiile noi urmând a fi livrate prin actualizări software.

Huawei Watch GT vine echipat cu senzor pentru puls, modul tri-GPS pentru monitorizarea activităţilor sportive şi va fi livrat în două variante. Modelul Watch GT Sport va costa 200 euro, în timp ce modelul „Classic” va beneficia de un design mai serios şi brăţări din piele la 250 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult