Imagini cu proiectul anulat Xbox Watch de la Microsoft au ajuns pe internet [FOTO]

26.09.2017
Imagini cu proiectul anulat Xbox Watch de la Microsoft au ajuns pe internet [FOTO]

Microsoft este printre puţinele companii mari care nu au intrat pe piaţa de ceasuri inteligente. În ciuda faptului că a încercat să intre pe segmentul wearables cu cele două brăţări Band şi Band 2, un ceas inteligent cu aplicaţii şi funcţii avansate nu a fost niciodată lansat. După detaliile pe care le-am primit în trecut din surse neoficiale despre ceasul Nokia pe care compania îl dezvolta, acum au apărut detalii despre un ceas Xbox, care ar fi putut avea legătură cu celebra consolă de jocuri.

Brandul Xbox a fost folosit în special pentru produse dedicate gamerilor în trecut, însă la începutul generaţiei Xbox One, Microsoft a decis să îl extindă şi către funcţii multimedia. Xbox Music a fost unul dintre aceste servicii, care s-a redenumit la scurtă vreme în Groove Music. Probabil că aceasta era perioada în care Microsoft realiza un ceas Xbox, care probabil că nu ar fi fost obligatoriu orientată către jocuri video.

Designul ceasului Xbox este rudimentar, cu o ramă groasă în jurul unui display pătrat, cu spate metalic şi cu un senzor de puls şi conectori magnetici pentru încărcare. Nu este clar ce software ar fi rulat un astfel de ceas, însă cel mai probabil, acesta este „frate” cu ceasul Nokia pe care l-am văzut în trecut, care beneficia de un sistem de operare proprietar, care comunica cu dispozitivele echipate cu sistemul de operare Windows (pentru PC sau mobile).

De asemenea, imaginile cu Xbox Watch sugerează că o versiune „finală” nu a fost niciodată realizată, fiind prezentă o mufă laterală folosită cel mai probabil pentru dezvoltarea software şi pentru diagnostic. Nu ştim ce hardware era integrat în acest dispozitiv sau ce funcţii speciale urma să ofere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult