Nubia Watch demonstrează avantajele ecranelor flexibile, atunci când sunt purtate la mână

29.07.2020
Nubia Watch demonstrează avantajele ecranelor flexibile, atunci când sunt purtate la mână

Probabil că nicio aplicație nu poate ilustra mai bine avantajele ecranelor flexibile decât ceasurile inteligente, dispozitive precum Nubia Watch devenind dintr-o dată mult mai puternice și versatile decât ar fi posibil din spațiul unui cardan de ceas tradițional.

Bazate pe un concept diferit de cel al telefoanelor pliabile, dispozitivele de tip flexibil țintesc maximizarea suprafeței de afișare folosind și acele elemente de carcasă non-rigidă care serveau inițial altui scop. Astfel, cureaua unui smartwatch poate fo mai mult decât un accesoriu care facilitează prinderea la mână a dispozitivului, devenind o extensie funcțională a acestuia.

Nubia Watch, un smartwatch evoluat

Cu aspect veritabil futurist, Nubia Watch nu este nici pe departe primul dispozitiv de acest tip, diverse interpretări fiind demonstrate la stadiul de prototip cu mulți ani înainte, niciunul reușind să arate fiabilitatea și funcționalitatea așteptată de la un produs comercial.

Aflat, de fapt, la a doua generație, Nubia Watch vine după Nubia Alpha, un precursor care punea ecranul OELD flexibil pe o carcasă semi-rigidă, care semăna mai mult cu o brățară voluminoasă, decât un smartwatch veritabil. Nici partea de software nu i-a fost de prea mare ajutor, Nubia Alpha ieșind din peisaj ca un experiment promițător, dar eșuat.

Bazat pe același design, dar într-o variantă ceva mai bine finisată, Nubia Watch păstrează funcționalitatea principală pe regiunea centrală a ecranului, orientată direct spre fața utilizatorului. În schimb, ecranul desfășurat peste închietura mâinii pare să funcționeze ca o extensie și nu ca un întreg, afișând doar informații mai puțin esențiale și alerte vizuale care să atragă atenția spre porțiunea centrală.

Venind cu lecția bine învățată, producătorul Nubia a reușit cumva să prevadă și opțiuni pentru personalizare, cureaua prinsă pe dedesubtul ecranului fiind de fapt detașabilă. Bazate pe un design personalizat, acesta vor putea fi achiziționate ca și accesorii pentru personalizare, alegând dintr-o varietate de culori și texturi prezentate pe site-ul producătorului.

Cu preț de 260 dolari în oferta magazinelor din China, Nubia Watch promite să fie unul dintre cele mai evoluate dispozitive smartwatch de până acum, cel puțin pe partea de hardware. Din păcate, disponibilitatea acestui produs în piețele internaționale nu este cunoscută, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video