Nubia Alpha este ceasul cu ecran flexibil care ar putea să înlocuiască un smartphone

26.02.2019
Nubia Alpha este ceasul cu ecran flexibil care ar putea să înlocuiască un smartphone

Nubia, companie chineză care s-a desprins în urmă cu doar câţiva ani de ZTE, a anunţat la Mobile World Congress un produs cel puţin ciudat. Acesta se numeşte Nubia Alpha şi este o combinaţie între un ceas inteligent şi un smartphone, dispozitivul fiind echipat cu un ecran flexibil foarte înalt. Acesta va fi livrat în mai multe variante, însă cei care se mulţumesc cu funcţionalitatea de bază pe care o oferă Alpha, vor putea renunţa complet la smartphone, acesta oferind majoritatea funcţiilor importante direct de la încheietura mâinii.

Nubia Alpha nu este un concept tocmai nou. Compania chineză a prezentat primul concept al acestui dispozitiv la IFA 2018, unde acesta a fost privit cu scepticism. Se pare însă că Nubia crede că există o piaţă interesată de astfel de dispozitive mai puţin obişnuite, iar preţul relativ scăzut al acestuia ar putea să ducă la câteva vânzări în rândul pasionaţilor de tehnologie nouă.

Hibridul între smartwatch şi telefon integrează un ecran flexibil OLED cu rezoluţie de 960 x 120 pixeli, panoul fiind dezvoltat de către compania Visionox, specializată în display-uri flexibile. Nubia Alpha este acum dispozitivul din gama wearables cu „cel mai mare ecran flexibil din lume”, conform producătorilor. Dispozitivul este rezistent la apă şi oferă un hardware pe care l-am mai întâlnit pe diverse ceasuri inteligente.

Vorbim despre Snapdragon W2100, modelul vechi de chipset pentru smartwatch-uri de la Qualcomm, 1 GB memorie RAM, 8 GB stocare internă şi un acumulator de numai 500 mAh. Conform Nubia, dispozitivul Alpha ar trebui să ofere între una şi două zile de autonomie la o singură încărcare. Integrate în interior sunt şi antene Bluetooth şi Wi-Fi, cât şi un modul eSIM pe varianta superioară. De asemenea, o cameră foto de 5 megapixeli poate fi folosită pentru realizarea de fotografii sau selfie-uri.

Sistemul de operare este realizat de către Nubia şi oferă acces la comenzi vocale, multi-touch pe suprafaţa ecranului flexibil şi control prin gesturi, camera foto fiind folosită pentru a detecta mâinile utilizatorului. Printre funcţiile de „smartwatch”, Nubia Alpha va oferi monitorizare a activităţii sportive, a somnului şi a pulsului. Desigur, utilizatorii vor putea trimite mesaje text folosind o tastatură T9 virtuală, vor putea naviga internetul prin intermediul unui browser şi vor putea iniţia şi prelua apeluri de voce.

Modelul de bază vine echipat doar cu Bluetooth şi Wi-Fi şi este menit să fie folosit asemeni unui ceas inteligent obişnuit, alături de un smartphone. Această versiune va fi lansată la un preţ de 449 euro în Europa. Varianta superioară, de 549 euro, va integra şi funcţionalitatea eSIM şi poate opera independent de un ceas, în timp ce o variantă şi mai scumpă, de 649 euro va oferi acelaşi hardware general, însă va avea un corp placat cu aur de 18 karate.

Nu este clar când va ajunge Nubia Alpha pe piaţă, însă compania speră să lanseze cel puţin una dintre variante în cursul anului 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult