Oppo anunță seria Watch 3, cu design inspirat de la Apple și procesoare W5 Gen1

11.08.2022
Oppo anunță seria Watch 3, cu design inspirat de la Apple și procesoare W5 Gen1

Oppo a anunțat noile sale ceasuri cu WearOS și, așa cum anunța Qualcomm în urmă cu doar câteva săpămâni, acestea sunt primele echipate cu noile chipset-uri pentru „wearables” ale companiei americane. Avem astfel de a face cu Oppo Watch 3 și Watch 3 Pro, care integrează noile procesoare Snapdragon W5 Gen 1 și W5+ Gen 1. Ambele au design inspirat de Apple Watch-ul de la Apple, cu ecran de formă pătrată și corp rotunjit de jur împrejur.

Oppo Watch 3 sunt primele modele cu procesoare Qualcomm W5 Gen 1

Oppo Watch 3 este un smartwatch de dimensiuni „normale”, integrând un ecran AMOLED cu diagonală de 1,75”, acoperit cu sticlă curbată. Configurația hardware are la bază chipset-ul Snapdragon W5 Gen 1 de la Qualcomm 1 GB memorie RAM, o baterie de 400 mAh și 32 GB stocare internă. La capitolul conectivitate, vorbim despre Bluetooth 5.0, NFC și eSIM, iar toate acestea ar trebui să funcționeze timp de 4 zile la o singură încărcare.

Ceasul oferă și un mod „low power” care ar trebui să poată extinde anumite funcții de bază la 10 zile. Ceasul se și încarcă relativ rapid, 10 minute de alimentare asigurând o zi de utilizare. O încărcare completă durează însă o oră.

Modelul Oppo Watch 3 Pro este foarte similar în design și funcționalitate, însă beneficiază de un ecran și mai mare, de 1,91”, acesta putând fi folosit și în mod „always-on”și de o coroană digitală pe partea din dreapta. Bateria primește un upgrade la 550 mAh, pentru cinci zile de utilizare, iar folosind eSIM-ul pe LTE, autonomia scade la 4 zile. Există și un mod low power, în care majoritatea proceselor sunt preluate de pe Snapdragon W5+ Gen 1 și mutate pe un co-procesor proprietar Oppo, numit Apollo 4 Plus, putând astfel asigura până la 15 zile de autonomie cu funcționalitate limitată.

Ambele ceasuri beneficiază de aceiași senzori, în schimb: accelerometru, giroscop, senzor de puls, pulsoximetru, ECG, senzor barometric și senzor de lumină ambientală. Toate acestea pot fi folosite pentru monitorizarea a peste 100 de activități sportive, monitorizarea somnului și utilizarea cu multe tipuri de aplicații WearOS.

Ceasurile din seria Oppo Watch 3 se lansează pe 19 august în China, la 1.499 yuan (215 eur) pentru modelul de bază și 1.899 yuan (270 eur) pentru varianta Pro.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult