Pixel Watch, anunțat oficial. Este mai scump decât concurența, vine cu procesor vechi

07.10.2022
Pixel Watch, anunțat oficial. Este mai scump decât concurența, vine cu procesor vechi

Pixel Watch a fost dezvăluit în mod oficial, iar unele dintre cele mai mari îngrijorări referitoare la acest dispozitiv au fost confirmate. În ciuda faptului că Google vine pe piață cu un ceas care integrează hardware învechit la interior și nu promite îmbunătățiri față de concurență la capitolul autonomie, prețul său este unul în zona premium, chiar mai ridicat față de cele ale alternativelor de la Apple sau Samsung.

Pixel Watch este exact așa cum a fost descris în leak-uri

Noul Pixel Watch vine într-o singură variantă, de 41mm, cu ecran de 1,2” și margini foarte groase, și este echipat cu chipset-ul Samsung Exynos 9110, construit pe litografie de 10nm. Acesta este același cip care se regăsea pe originalul model Galaxy Watch cu sistem de operare Tizen. La interior, acesta are o baterie de 294 mAh, care ar trebui să ofere o zi de autonomie. Cu 2 GB RAM, 32 GB stocare, NFC, GPS și Wi-Fi 4, acest ceas pare să fie undeva la limita între nou și vechi.

pixel watch grid

Măcar senzorii sunt ceva mai moderni: Pixel Watch integrează senzor de puls, pulsoximetru și senzor ECG. Iar rezistența la apă la 5 ATM ar trebui să fie în ton cu restul concurenților săi direcți din piață.

Google a anunțat două variante, cu Wi-Fi sau cu Wi-Fi + modem 4G. Varianta de bază costă 350 de dolari, iar cea cu modem vine la 400 de dolari. În comparație, Apple și Samsung au în ofertă ceasuri de bază ceva mai ieftine și echipate cu procesoare mai noi și mai eficiente. Apple Watch SE integrează aceleași procesor de top de pe Series 8, în timp ce Galaxy Watch5 vine cu un procesor modern Exynos W920. Modelul Apple costă 250 de dolari, iar Samsung pornește de la 280 de dolari.

pixel watch back official

Google include câteva luni gratuite la abonamente în pachetul ceasului

Având în vedere că Samsung rulează același sistem de operare, WearOS, dar cu interfață OneUI, nu este clar de ce ai alege ceasul Google peste acesta. Singurul avantaj ar fi dacă ești deja în ecosistemul Fitbit și dorești să continui monitorizarea folosind acea platformă. Se pare că Google a început integrarea Fitbit mai „adânc” în produsele sale, iar Pixel Watch este primul produs non-Fitbit care folosește însă platforma software a producătorului de wearables. Inclus în pachetul Pixel Watch este și abonamentul Fitbit Premium pentru șase luni. După aceea, abonamentul costă 10$ lunar. Și YouTube Music Premium este inclus pentru trei luni la activarea ceasului.

pixel watch notifications

Pixel Watch necesită telefoane Android cu versiunea 8.0 sau mai nouă. Google nu permite conectarea la iPhone. De asemenea, ceasul, la fel ca telefoanele, va primi doar trei ani de actualizări de sistem. Aici este un alt capitol unde Apple poate oferi mai mult suport software.

Pixel Watch va fi disponibil începând cu 13 octombrie, la fel ca telefoanele Pixel 7.

sursa: Ars Technica

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult