Pixel Watch, mai puțin performant și mai scump decât Galaxy Watch5 de la Samsung

20.09.2022
Pixel Watch, mai puțin performant și mai scump decât Galaxy Watch5 de la Samsung

Veștile proaste legate de Pixel Watch continuă. După ce a fost confirmat că ceasul va fi echipat cu un procesor foarte vechi și ineficient, care nu va permite noului dispozitiv să ofere o autonomie de lungă durată, aflăm acum că nici prețul său nu va fi unul competitiv. Se pare că Google plănuiește să vândă acest model la un preț mai degrabă apropiat de cel al Apple Watch decât al Samsung Galaxy Watch5, în ciuda faptului că modelele concurente sunt echipate cu componente mai noi și mai performante.

Conform zovnurilor, Google va vinde Pixel Watch la un preț mai mare decât Galaxy Watch5

În general, Google se bazează pe software și lasă hardware-ul pe planul secund, însă în cazul Pixel Watch, această strategie ar putea să se dovedească a fi deficitară. Cu un procesor vechi și ineficient, sunt slabe șanse ca ceasul să poată oferi mai mult de o zi de autonomie, iar faptul că va fi mai scump cu aproape 100 de dolari față de Galaxy Watch5 de la Samsung și cu doar 50 dolari mai ieftin decât Apple Watch, ar putea să țină clienții departe.

Conform 9to5google, Pixel Watch ar putea să pornească de la 349 dolari pentru varianta Wi-Fi și 399 dolari pentru varianta cu modem 4G integrat. În comparație, Galaxy Watch5 pornește de la 280 de dolari în SUA, în timp ce Apple Watch pornește de la 399 dolari.

Totuși, comparațiile cu Galaxy Watch5 sunt valide, întrucât ambele vor rula sistemul de operare WearOS, deci în termeni de capabilități generale vor fi foarte similare. Diferența ar fi faptul că Pixel Watch nu va beneficia de interfața OneUI, ci de cea standard de la Google.

Lansarea Pixel Watch este așteptată în viitorul foarte apropiat. Google va ține un eveniment de prezentare pe data de 6 octombrie, unde sunt așteptate și telefoanele Pixel 7, dar și informații noi despre Pixel Tablet, care este programată să fie lansată abia anul viitor.

sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult