Pixel Watch, încă nelansat, comparat deja cu Apple Watch. FOTO

05.10.2022
Pixel Watch, încă nelansat, comparat deja cu Apple Watch. FOTO

Google Pixel Watch va fi anunțat oficial foarte curând, însă deja imagini cu produsul final au ajuns pe internet. Se pare că Google a trimis deja unitățile „demo” către magazine iar cei care au acces la ele au realizat fotografii cu acestea și le-au publicat pe internet sub protecția anonimatului pe Reddit. Deja există și comparații de dimensiuni între noul Pixel Watch și Apple Watch, care dezvăluie diferențele de hardware și design între cele două modele.

Fotografii reale cu Pixel Watch, disponibile deja înainte de lansarea oficială

Pixel Watch este unul dintre cele mai „rotunde” ceasuri inteligente de pe piață. Majoritatea adoptă design-uri mai apropiate de cele ale ceasurilor tradiționale, însă Google a ales să acopere partea din față a ceasului cu o bucată de sticlă rotundă și curbată, care se prelungește până aproape de jumătatea ceasului. Și Apple a modificat în timp sticla din jurul ecranului său pătrat pentru a se curba cât mai mult spre margini.

Pixel Watch back

Singurul buton evident pe corpul Pixel Watch este coroana digitală, însă o fotografie din spate dezvăluie încă un buton deasupra acesteia, pe laterală. Spatele ceasului pare să includă senzorii de monitorizare a sănătății, dar vedem doar patru zone care pot fi iluminate, față de cele opt pe care le au cele mai recente generații Apple Watch. În termeni de dimensiuni, Pixel Watch pare să fie similar cu Apple Watch-ul „mic” de 41mm, dar pe format rotund.

De altfel, ambele par să ofere cam aceleași funcții: monitorizare a pulsului, pulsoximetru, ECG, GPS, NFC, Bluetooth și Wi-Fi. Va exista și o versiune „cellular” cu modem 4G integrat. Bateria de 300 mAh însă nu va câștiga niciun concurs de autonomie. Sunt așteptate 24 de ore de autonomie la utilizare normală, față de cele 18 pe care le declară Apple pentru modelele Apple Watch SE și Series.

La fel ca ultimele două generații de ceasuri de la Samsung, Pixel Watch va rula WearOS. Spre diferență de Galaxy Watch, acesta va fi echipat cu tehnologie Fitbit. Acesta pare să fie al doilea pas în integrarea Fitbit, după ce recent a început să îndrume utilizatorii de ceasuri și brățări să renunțe la conturile Fitbit în favoarea utilizării de conturi Google.

sursa: Reddit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult