WristMac, primul smartwatch Apple din 1988, va fi scos la licitație

22.11.2021
WristMac, primul smartwatch Apple din 1988, va fi scos la licitație

Recent, mai multe „relicve” din portofoliul Apple au început să iasă la iveală prin tot felul de leak-uri sau licitații publice. Am văzut un prototip de iPod care abia dacă avea loc într-un ghiozdan și un Apple-1, primul computer al companiei, scos la licitație. A venit momentul să vedem și primul ceas Apple, WristMac, lansat în 1988, cu 26 de ani înainte de debutul Apple Watch, acesta fiind o colaborarea cu producătorul japonez de ceasuri electronice, Seiko.

WristMac a fost primul ceas inteligent de la Apple

WristMac este un ceas foarte rar. Acesta a fost primul ceas care putea comunica cu un computer Macintosh. În cuta ceasului era livrată o dischetă cu software-ul necesar, alături de un dispozitiv care făcea conexiunea între computer și ceas. La acel moment nu existau interfețe universale precum USB pentru a conecta accesorii la computere.

Seiko WristMac putea stoca numere de telefon și permitea setarea de alarme zilnice, săptămânale sau punctuale, dar permitea și realizarea de notițe, care puteau fi apoi transferate pe stocarea computerului. De altfel, acest ceas a fost folosit și de astronauții NASA pe Naveta Atlantis, fiind folosit pentru diverse alarme atașate de mesaje, pentru a le aminti să realizeze anumiți pași ai misiunii. În această misiune au a fost trimis și primul e-mail din spațiu de pe un Macintosh Portable.

apple seiko wristmac

Recent, un WristMac a apărut online și va fi scos la licitație ca pachet complet, cu discheta originală, toate accesoriile, cât și ceasul care nu a fost niciodată deschis sau folosit. Ceasul are numărul serial 70216. Momentan nu există estimări pentru valoarea la care va fi vândut, întrucât este un produs foarte rar și nu au existat alte vânzări recente. Licitația va începe de la 1 dolar american și va avea loc astăzi, 22 noiembrie.

Proprietarul a cumpărat ceasul cu 50 de dolari de la un magazin Connecticut Mac care lichida stocurile în urma închiderii.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult