Zvon: Samsung ia în considerare revenirea la design-ul „pătrățos” pentru smartwatch-urile companiei

13.03.2024
Zvon: Samsung ia în considerare revenirea la design-ul „pătrățos” pentru smartwatch-urile companiei
Foto: Samsung

Se pare că Samsung ia în considerare revenirea la design-ul “pătrățos” pentru viitoarele sale modele de smartwatch-uri, întocmai ca primele încercări în domeniu ale gigantului sud-coreean de acum de mai bine de zece ani. În 2013, Samsung lansa Galaxy Gear, primul său smartwatch, dotat cu un afișaj Super AMOLED pătrat cu diagonala de 1,6 inci, un design asemănător cu ce foloseau și alte ceasuri inteligente din acea perioadă.

Conform surselor SamMobile.com, Samsung ar lua în considerare din nou acest tip de design, asemănător cu al vechilor modele Galaxy Gear, Gear 2 și Gear Live. Acestea sunt însă smartwatch-uri foarte vechi, la aspectul cărora Samsung a renunțat încă de la apariția lui Gear S2, primul ceas inteligent al companiei cu o formă clasică rotundă, care includea bezel-ul rotativ, acum atât de popular printre produsele companiei (inclusiv la cea mai recentă generație Galaxy Watch 6).

Nu se poate estima dacă Samsung va readuce în actualitate design-ul “pătrățos” chiar de la viitoarea serie de smartwatch-uri Galaxy Watch 7 sau dacă va aștepta o nouă oportunitate pentru a aplica o schimbare de design atât de mare. SamMobile.com confirmă totuși că ideea de a reveni la design-ul pătrat a fost primită cu entuziasm de către echipele interne de la Samsung și este serios luată în considerare.

În ciuda faptului că smartwatch-urile companiei au adoptat de multă vreme design-ul rotund, caracteristic ceasurilor de mână tradiționale, cei de la Samsung nu sunt străini de soluțiile cu afișaj dreptunghiular, brățările de fitness din gama Galaxy Fit folosind în continuare un asemenea design. De asemenea, Apple, principalul concurent al sud-coreenilor, a oferit numai ceasuri dreptunghiulare, toate modelele de Apple Watch de până acum fiind bazate pe un astfel de design.

Sursa: SamMobile.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News