Alternativa lui Donald Trump la Twitter s-a închis la mai puțin de o lună de la lansare

03.06.2021
Alternativa lui Donald Trump la Twitter s-a închis la mai puțin de o lună de la lansare

Donald Trump deschidea în urmă cu aproape o lună o nouă platformă prin care fostul președinte spera să comunice către publicul care încă îl susține. Era vorba despre un blog cu design similar cu cel al unui flux de Twitter, platforma pe care Donald Tump prefera să activeze în social media înainte să fie blocat permanent de pe platformă. La mai puțin de o lună de la debut, platforma se închide, iar reprezentanții lui Trump spun că aceasta nu se va întoarce.

Donald Trump și-a închis noua platformă de socializare

Platforma „From the Desk of Donald J. Trump” trebuia să faciliteze comunicarea fostului președinte SUA fără limitele impuse de platformele de socializare. Aceasta a devenit necesară în urma faptului că Trump  a susținut pe rețele de socializare protestele care s-au sfârșit în ocuparea clădirii Capitoliului din Washington și moartea a patru persoane din luna iunie. Majoritatea platformelor de socializare importante au decis să îi blocheze conturile lui Donald Trump pentru a evita agravarea violențelor la momentul respectiv.

Multe dintre platforme au decis însă să prelungească blocarea lui Trump pe termen lung sau chiar permanent. Twitter, platforma sa preferată, a anunțat că nu va ridica restricțiile asupra conturilor lui Trump și a luat măsuri chiar și împotriva altor utilizatori care au încercat să îl ajute pe președinte (la momentul respectiv) să publice noi mesaje. La fel au procedat și Facebook, Instagram, YouTube, Twitch și Snapchat.

Se pare însă că platforma proprie, pe care Trump spera să își aducă toți susținătorii din spațiul online, nu a avut succesul dorit, iar platforma a dispărut subit. Conform statisticilor disponibile în prezent, raportate de NBC News, întreaga platformă s-a bucurat de 212.000 de accesări, un trafic semnificativ mai mic decât activitatea pe care contul lui Trump îl făcea anterior cu zeci de milioane de urmăritori pe platforma de socializare Twitter.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult