O fetiță de 10 ani a murit în Italia în urma unei provocări de pe TikTok. Aplicația a fost blocată

24.01.2021
O fetiță de 10 ani a murit în Italia în urma unei provocări de pe TikTok. Aplicația a fost blocată

Rețeaua de socializare TikTok nu a fost ferită de controverse în ultimii câțiva ani. Mai multe țări au încercat să blocheze serviciile rețelei, iar câteva chiar au reușit să oblige compania ByteDance să își modifice politicile referitoare la moderarea de conținut, în special pentru utilizatorii minori. Italia a blocat temporar utilizarea TikTok pentru utilizatorii tineri, în urma unui caz tragic în care o fetiță de 10 ani a murit asfixiată în urma unei provocări de pe rețeaua de socializare.

Italia blochează accesul minorilor la TikTok în urma tragicului eveniment

Se pare că în ultimele câteva săptămâni, o provocare care implică asfixierea până la leșin a circulat pe TikTok, iar o fetiță din Italia a dorit să ia parte la acest fenomen viral folosind o curea pe care și-a înfășurat-o în jurul gâtului. Chiar dacă medicii au încercat să o resusciteze, aceasta a fost declarată în moarte clinică la spitalul din Palermo. Părinții au fost de acord ca organele fetiței să fie donate, raportează ANSA.

Aceștia spun că nu știau că fetița lor participă la provocări online pe TikTok, crezând că ea folosește această platformă în principal pentru dansuri și clipuri amuzante. ByteDance spune că nu a identificat încă conținutul care a dus la această situație pe platforma sa, însă ajută autoritățile să prevină alte astfel de cazuri:

„Siguranța comunității TikTok este prioritatea noastră absolută, iar din acest motiv nu permitem conținut care încurajează, glorifică sau promovează comportament care poate fi periculos”, au declarat reprezentanții rețelei de socializare.

Autoritatea pentru Protecția Datelor din Italia a anunțat că va bloca rețeaua de socializare din China până pe 15 februarie, iar de la acea dată, va trebui să se supună cerințelor guvernului. Astfel, până luna viitoare, utilizatorii minori nu vor putea accesa TikTok sau înregistra noi conturi pe această platformă.

sursa: The Guardian

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult