Donald Trump a fost „banat” pe Twitch. Reddit și YouTube iau acțiuni împotriva rasismului

30.06.2020
Donald Trump a fost „banat” pe Twitch. Reddit și YouTube iau acțiuni împotriva rasismului

Rețelele de socializare au început să pună presiuni mari în special pe Donald Trump, dar și pe utilizatorii care nu respectă regulamentul de utilizare. Twitch este cea mai recentă platformă care îl taxează pe Donald Trump, blocându-i contul de pe care acesta transmite transmisii live de la evenimentele publice la care participă. Simultan, Reddit a blocat mai multe subreddit-uri inclusiv r/The_Donald, locul unde susținătorii lui îl frecventau, în timp ce mai mulți YouTuberi asociați cu „dreapta” americană au fost blocați de pe platformă. Toate aceste acțiuni au fost justificate de încălcarea regulamentului prin publicarea de mesaje de ură.

Trump nu va mai putea să transmită live pe Twitch

Reprezentanții Twitch susțin că politicienii trebuie să se conformeze regulamentului platformei. Astfel, mesajele de ură la adresa unor grupuri sociale, în special la adresa imigranților, au dus la suspendarea contului lui Donald Trump. Suspendarea este temporară, iar conținutul ofensator a fost șters, spun reprezentanții companiei. Este vorba despre înregistrări mai vechi, unele chiar din campania din 2016. Această decizie pare să fie mai degrabă una care să susțină un punct de vedere: Trump nu este imun la blocarea de pe platforma Twitch. Twitter alege de multe ori să ascundă mesajele ofensatoare, în timp ce Facebook nu ia acțiuni împotriva lui.

În cazul subreddit-ului r/The_Donald și ale altor subreddit-uri asociate cu fanii lui Donald Trump, Reddit a decis să închidă aceste secțiuni permanent. Acestea conțineau mesaje rasiste, care promovau violență și ură împotriva unor membri vulnerabili ai comunității. În timp ce acest subreddit nu este asociat direct cu președintele Americii, însă acesta a organizat un AMA (ask me anything) pe această platformă în cadrul campaniei electorale din 2016.

Și alte companii iau măsuri similare

Alte subreddit-uri interzise de Reddit sunt r/darkhumorandmemes, r/consumeproduct, r/darkjokecentral, r/wojak, r/thenewright și r/imgoingtohellforthis2.

Pe YouTube, Richard Spencer, un comentator politic de dreapta, cât și alții precum Stefan Molyneux și David Duke, au fost blocați pe platformă pentru discurs de ură la adresa unor minorități. Aceștia erau asociați cu curentul „supremației albe”.

sursa: Kotaku, Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult