Donald Trump își face propriul Twitter. Lansarea ar putea avea loc în următoarele luni

22.03.2021
Donald Trump își face propriul Twitter. Lansarea ar putea avea loc în următoarele luni

Donald Trump va fi probabil amintit drept președintele american care a făcut politică pe Twitter, însă acesta și-a pierdut accesul la contul de pe rețeaua de socializare în urma instigării protestelor de la Capitoliu de pe 6 ianuarie. Au urmat banări pe Facebook, YouTube, Twitch și alte platforme de socializare, în timp ce alternativa la aceste servicii, Parler, a fost scoasă din magazinele de aplicații și de pe serverele Amazon. Se pare însă că Trump nu dorește să mai depindă de alte servicii, ci plănuiește să își construiască propria platformă de socializare.

Donald Trump a fost blocat de pe majoritatea rețelelor de socializare tradiționale

Jason Miller, unul dintre consilierii lui Donald Trump, a confirmat pentru Fox news că fostul președinte lucrează în prezent la dezvoltarea unei rețele proprii de socializare. Aceasta va schimba complet peisajul rețelelor de acest gen și că va fi lansată în curând:

„Aceasta va fi, cred eu, cel mai fierbinte lucru în domeniul social media, va schimba complet jocul și toată lumea va aștepta să vadă exact ce face Președintele Trump.”, a declarat Miller. „Cred că președintele știe în ce direcție se îndreaptă și această nouă platformă va fi mare și toată lumea își dorește asta, va aduce milioane și milioane, zeci de milioane de persoane pe noua platformă”.

Anterior momentului în care a fost interzis pe social media, Donald Trump avea în jur de 80 de milioane de urmăritori, iar la scrutinul de alegeri din noiembrie, acesta a fost votat de peste 70 de milioane de americani.

Termenul de lansare pentru noua rețea a lui Trump este de două sau trei luni. Nu știm momentan cum se va numi, cum va arăta și cât de restrictiv va fi regulamentul acestei platforme, însă judecând după activitatea președintelui în mediul online, probabil că va fi foarte similară cu Twitter și că nu vor exista reguli foarte dure. Această platformă ar putea atrage nu doar susținători ai lui Trump, însă, ci și alți utilizatori care au fost blocați de rețelele de socializare tradiționale.

sursa: Fox News, via Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult