Donald Trump se întoarce pe platforma de streaming de jocuri video Twitch

14.07.2020
Donald Trump se întoarce pe platforma de streaming de jocuri video Twitch

Twitch, platforma de streaming dedicată în special gamerilor, a luat acțiuni împotriva lui Donald Trump în urmă cu două săptămâni. Președintele SUA nu a mai putut să facă transmisii live pe această platformă, contul său fiind suspendat temporar pentru remarci rasiste din transmisii mai vechi, dar salvate pentru a putea fi urmărite în continuare. Acum, contul de Twitch al lui Donald Trump este din nou activ.

Contul de Twitch al lui Donald Trump a fost suspendat doar temporar

Suspendarea contului a durat doar două săptămâni, aceasta fiind o practică obișnuită pentru Twitch. Compania nu trece direct la ștergerea contului decât în cazuri extreme. De data aceasta, platforma a dorit probabil să demonstreze că poate și că va lua măsuri atunci când conținutul publicat este împotriva regulamentului. Twitter a luat de asemenea acțiuni împotriva lui Donald Trump în ultimele câteva luni, ascunzând anumite mesaje din cauza mesajelor de instigare la violență.

Și Reddit a luat decizia de a bloca mai multe grupuri ale susținătorilor lui Trump care publicau tot felul de mesaje cu subiect controversat sau rasist.

În același timp însă, alte platforme, în special cele de sub umbrela Facebook, conduse de Mark Zuckerberg, nu doresc să ia măsuri. Zuckerberg a declarat public că nu va face nimic în această privință, întrucât „nu este treaba Facebook să stabilească care este adevărul”. În consecință, mai multe companii și-au retras suportul pentru aceste platforme, renunțând temporar sau poate chiar permanent la reclame pe acestea.

Se pare însă că Facebook nu prea încearcă să își implementeze regulamentul foarte strict nici atunci când este vorba despre alte tipuri de conținut, ale unor utilizatori de rând, nu ale unor vedete sau politicieni. Un audit plătit de Facebook a demonstrat că platforma a tolerat tot felul de conținut rasist și violent. Având în vedere că platforma este plină de conspirații, conflicte și discuții pe diverse subiecte sensibile, acest conținut încurajează activitatea pe platformă, care în consecință duce la afișarea de reclame.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult