Elon Musk a deblocat contul de Twitter al lui Donald Trump

20.11.2022
Elon Musk a deblocat contul de Twitter al lui Donald Trump
foto: go4it.ro

Motivul pentru care Elon Musk și-a dorit foarte mult să cumpere Twitter a fost în special pentru a opri valul de conturi blocate ale unor persoane faimoase, precum cel al lui Donald Trump. La mai puțin de o lună după ce a preluat conducerea companiei, miliardarul a realizat un vot public pe platformă, iar, în urma rezultatelor, acesta s-a ținut de promisiune și i-a deblocat contul fostului președinte SUA.

Donald Trump este din nou pe Twitter, după un vot public pe profilul lui Elon Musk

Votul, care a fost activ timp de 24 de ore, a atras multe voturi, peste 10 milioane, în rândul utilizatorilor de Twitter. Scorul final a fost de 52% pentru deblocarea contului lui Donald Trump și 48% pentru păstrarea contului blocat. Musk a considerat că aceasta este „vocea poporului” și i-a oferit contul înapoi lui Donald Trump în consecință. Fostul președinte SUA încă nu a avut o reacție la această decizie, însă ne așteptăm ca acesta să se întoarcă din nou pe Twitter, întrucât și-a anunțat candidatura la următorarele alegeri pentru președinția SUA.

Contul lui Trump a fost blocat timp de aproape 2 ani pe Twitter, în urma asaltului asupra clădirii Capitoliului din Washington DC. O mulțime de oameni, susținători ai lui Trump, au ocupat clădirea cerând renumărarea voturilor de la alegerile din luna noiembrie 2020. Adunarea s-a făcut pe baza afirmațiilor lui Trump, care susținea că voturile sale au fost furate. În urma acestor evenimente, mai multe persoane au decedat, iar Trump nu a cerut susținătorilor săi decât multe ore mai târziu să renunțe la manifestații.

Toate platformele de social media majore, printre care Twitter și Facebook, l-au blocat pe Trump pentru mesajele de incitare la violență de la acel moment. Elon Musk, înainte să preia conducerea Twitter, a promis că va realiza un consiliu care să ia decizii în blocarea sau deblocarea de conturi ale unor persoane importante și că nu va lua decizii înaintea convocării acelui consiliu. Având în vedere haosul de la Twitter, mai ales după ce mulți dintre angajații cheie ai platformei și-au dat săptămâna aceasta demisia, Musk pare că ia decizii de unul singur după o zi pe alta.

Înainte de deblocarea lui Trump, Musk a deblocat și alte conturi blocate, precum cel al lui Jordan Peterson.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult