Elon Musk ar putea scădea oferta pentru achiziția Twitter

17.05.2022
Elon Musk ar putea scădea oferta pentru achiziția Twitter
foto: Fox Business

Elon Musk a anunțat săptămâna trecută că a pus pe pauză achiziția Twitter, din cauză că datele oferite de către conducerea rețelei de socializare în raport cu numărul total de conturi false nu ar fi concludente. Acum, după câteva replici în public cu CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, Musk sugerează că ar dori să revizuiască oferta inițială de 44 de miliarde de dolari la o sumă mai mică, pentru a acoperi lipsa numărului de utilizatori declarată inițial.

Twitter ar putea valora mai puțin decât a oferit Elon Musk

Conform Elon Musk, Twitter spune că nu poate să ofere cifre exacte pentru numărul de „boți” de pe platformă.

„În acest moment mi se spune că nu este nicio metodă de a afla numărul de boți. Este la fel de neștiut precum sufletul uman.”, a declarat Musk în cadrul conferinței All-In Summit din Miami.

CEO-ul Twitter, Parag Agrawal a încercat să explice că estimările numărului de boți prin metode externe este o strategie greșită, întrucât nu folosește și date interne ale rețelei. Twitter are acces la mai multe informații pentru astfel de estimări, care nu pot fi însă publicate, întrucât folosesc date personale ale utilizatorilor. Musk sugerează însă verificarea conturilor de Twitter telefonic, pentru a asigura că în spatele fiecăruia dintre acestea este într-adevăr o persoană reală.

Musk a făcut luna trecută oferta de achiziție a rețelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, o sumă cu 38% mai mare decât valoarea estimată a companiei la bursă la momentul respectiv. Scăderea ofertei deja agreate ar putea duce la eșuarea achiziției. În cazul în care Musk se retrage din achiziția Twitter, acesta va trebui să plătească o taxă de 1 miliard de dolari, sumă agreată la începutul discuțiilor despre achiziție. De asemenea, Twitter ar putea să îl cheme în instanță pentru daunele suferite din cauza acestei situații.

Analiștii de business, precum Dan Ives de la Wedbush Securities sugerează că Elon Musk are acum sub 50% șanse să termine această achiziție cu succes.

sursa: Bloomberg, Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult