Elon Musk pune achiziția Twitter pe „pauză” de frica numărului mare de conturi false

14.05.2022
Elon Musk pune achiziția Twitter pe „pauză” de frica numărului mare de conturi false

Se pare că achiziția Twitter îi dă mai multe bătăi de cap lui Elon Musk decât părea inițial. Miliardarul a anunțat că momentan, achiziția este pusă pe pauză, întrucât datele pe care acesta le avea ar putea să nu coincidă cu realitatea. Motivul pentru care Musk este prudent în această afacere este faptul că Twitter ar putea avea mai puțini utilizatori reali decât credea acesta inițial, pe baza informațiilor puse la dispoziție de companie.

Twitter ar putea avea mai multe conturi false decât raportează reprezentanții săi

Conform Twitter, numărul de conturi „false” sau care sunt sursă de „spam” ar trebui să fie sub cel de 5% din totalul de 226 de milioane de conturi active. Musk a oferit în cadrul ofertei sale de cumpărare un plan de afaceri pentru următorii câțiva ani, prin care Twitter, bazându-se pe baza sa de fani de acum, ar putea să aducă venituri mult mai mari, să scadă dependența de reclame și să crească de câteva ori în doar câțiva ani. Dacă acel număr de utilizatori nu există, de fapt, iar multe dintre acele conturi sunt de fapt conturi false, calculele făcute de Musk ar putea să nu fie corecte.

CEO-ul Tesla și SpaceX a oferit în urmă cu doar câteva săptămâni 44 de miliarde de dolari pentru achiziția Twitter. În urma acestei tranzacții, Twitter ar deveni din nou o companie privată, întrucât toți acționarii ar primi o sumă mai mare de bani decât valorau acțiunile lor la momentul ofertei. Între timp, prețul după ce Musk și-a anunțat intențiile de achiziție, prețul a mai crescut, însă la aflarea veștii că afacerea este pe pauză, prețul acțiunilor a scăzut brusc cu 20%.

Elon Musk susține însă că este în continuare decis să cumpere Twitter. Ba chiar unul dintre obiectivele sale este să interzică complet conturile false, odată ce preia conducerea companiei.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult