Facebook a început testarea noii interfeţe desktop cu „dark mode” inclus

21.10.2019
Facebook a început testarea noii interfeţe desktop cu „dark mode” inclus

Facebook a anunţat la conferinţa F8 din primăvară o nouă interfaţă pentru interfaţa desktop a reţelei de socializare. Aceasta promite performanţă îmbunătăţită faţă de „bătrânul” Facebook, acces rapid la anumite funcţii şi secţiuni, cât şi o mult aşteptată capabilitate, pe care alte site-uri şi servicii au primit-o deja: Dark Mode. Se pare că o parte dintre utilizatori a început deja să primească acces la noul Facebook într-o versiune „beta”.

Noul design Facebook pare să aleagă un nou stil de navigaţie între meniuri pe orizontală, aici fiind atât News Feed-ul, cât şi secţiunile pentru notificări, tab-ul Watch , Marketplace şi tab-uri separate pentru grupuri şi Messenger. Interfaţa pare să fie foarte mult inspirată de noua interfaţă pentru mobil, care a debutat la începutul verii, cu un aspect mai aerisit şi text mai mare. Un mare avantaj pe care noul Facebook îl promite faţă de cel vechi este că te poţi întoarce la News Feed fără să se facă un refresh al paginii.

Cei care au fost aleşi pentru a testa noua interfaţă Facebook primesc un mesaj atunci când accesează site-ul din browser şi pot alege să testeze sau nu. De altfel, la prima rulare, poate fi selectată tema albă sau cea neagră, însă pot fi schimbate şi după din meniul setări. Fiind însă o versiune Beta, este de aşteptat ca noul Facebook să aibă şi probleme. Deja utilizatorii au început să raporteze probleme cu lizibilitatea textului în anumite meniuri.

Desigur, cei care testează interfaţa îşi asumă că vor putea întâmpina probleme. De altfel, dacă depinzi de Facebook pentru serviciu, probabil că este o idee bună să nu testezi versiuni nefinalizate ale reţelei. Dar dacă foloseşti reţeaua strict pentru socializare cu prietenii, probabil că micile bug-uri nu te vor deranja foarte mult. Se pare însă că Facebook alege manual utilizatorii care pot testa noul site de desktop, nefiind o metodă alternativă oficială sau neoficială de a accesa versiunea beta.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult