Facebook a stocat parolele a peste 200 de milioane de utilizatori în format text

22.03.2019
Facebook a stocat parolele a peste 200 de milioane de utilizatori în format text

După aproape doi ani de probleme din cauza eşecului Facebook de a proteja datele personale ale utilizatorilor, problemele companiei pe acest subiect nu dispar. Compania a recunoscut că anumite parole ale utilizatorilor au fost stocate în format text, necriptate, şi erau uşor accesibile celor care ştiau unde să caute. Momentan Facebook nu spune câţi utilizatori au fost afectaţi de această problemă, însă estimările sund undeva între 200 şi 600 de milioane de conturi.

Conform Kerbs on Security, Facebook a stocat încă din 2012 parolele anumitor utilizator în format text pe serverele sale. Acest lucru s-a întâmplat datorită accesului pe care îl aveau aplicaţiile care foloseau platforma Facebook, istoricul acestora fiind înregistrat în mod necriptat. Nu există momentan dovezi că aceste date au fost sau nu accesate de către cineva, însă simpla stocare a unei parole intr-un format text uşor accesibil ridică semne de întrebare despre securitatea platformei Facebook.

Scott Renfro, inginer software la Facebook, spune că utilizatorii afectaţi de aceste probleme nu vor fi încurajaţi să îşi schimbe parolele. Doar cei care au avut parte de activitate dubioasă în perioada respectivă vor trebui să facă asta, însă riscul este foarte mic, spune Renfro. Se pare că Facebook a depistat această problemă încă din luna ianuarie a anului curent, însă abia acum a dezvăluit descoperirea.

Un raport oficial din partea Facebook va fi publicat în viitor, însă este posibil ca Facebook să încerce să ascundă numărul exact de conturi care au fost vulnerabile din cauza acestei probleme, putând alege statistici bazate pe anumite criterii care să fie favorabile pentru discursul său.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult