Facebook are aproape 2 miliarde de utilizatori activi

04.05.2017
Facebook are aproape 2 miliarde de utilizatori activi

Raportul financiar al Facebook pe primul trimestru din 2017 vine la pachet cu o serie de informaţii foarte interesante despre modul în care platforma a evoluat în ultimele câteva luni. Se pare că numărul de utilizatori ai reţelei de socializare este într-o continuă creştere, ajungând acum la o valoare echivalentă cu aproximativ 25% din populaţia planetei.

Încasările companiei s-au ridicat la suma 8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, o creştere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, 3 miliarde dintre acestea reprezentând profitul. În comparaţie, anul trecut, profitul era cu 76% mai mic. Tot în această perioadă, numărul de utilizatori activi lunari a crescut cu 17%, numărul total atingând 1,94 de miliarde. Spre diferenţă de rapoartele din trecut, Facebook a decis să nu mai împartă utilizatorii în funcţie de dispozitivul folosit pentru accesarea reţelei de socializare, lucru care sugerează că aproape toată lumea intră în principal de pe mobil, varianta desktop fiind secundară de mai multă vreme.

Compania a adresat şi problemele care au apărut în ultimele săptămâni, în care mai mulţi utilizatori au transmis live materiale video în care apăreau crime sau sinucideri. Facebook promite că va angaja 3.000 de moderatori care vor monitoriza conţinutul transmis live, pentru a anunţa autorităţile sau pentru a împiedica răspândirea clipurilor inadecvate. În acelaşi timp, reţeaua de socializare începe o campanie mai serioasă pentru combaterea fenomenului „fake news” şi propaganda pornită de anumite state.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult