Facebook explică implicațiile integrării platformelor Instagram și Messenger

30.09.2020
Facebook explică implicațiile integrării platformelor Instagram și Messenger

Acum că platformele Instagram și Messenger sunt complet integrate, Facebook vine și asigură utilizatorii că datele lor vor fi în siguranță și nu vor fi folosite pentru scopuri ascunse. De altfel, compania oferă noi setări de intimitate online pentru aceste servicii, care să ofere mai mult control utilizatorilor. Cel mai important este însă faptul că de acum, mesageria de pe Instagram este înlocuită complet cu Facebook Messenger, inclusiv pictograma din colțul dreapta-sus fiind acum modificată.

Facebook Messenger și mesajele private de pe Instagram sunt acum complet integrate

Conform Facebook, datele de pe Instagram și Messenger sunt folosite doar pentru a putea oferi serviciile de socializare și pentru a oferi o experiență mai bună de utilizare:

„La fel ca în cazul altor componente Facebook, colectăm informațiile de pe Instagram și Messenger în principal pentru a putea oferi serviciile, pentru a îmbunătăți produsele și pentru a păstra persoanele în siguranță. Nu folosim conținutul mesajelor dintre persoane pe Messenger și Instagram pentru reclame target-ate, ceea ce înseamnă că publicitarii nu pot să livreze reclame bazat pe ceea ce spui în mesaje. Întotdeauna ne îmbunătățim procesul de monitorizare și verificare ale datelor și cum le folosim.”, a publicat Facebook pe blogul său.

Probabil că Facebook încearcă acum să liniștească cu aceste declarații utilizatorii celor două platforme, care nu își doreau în mod special ca Instagram și Messenger să comunice atât de mult între ele. Totuși, utilizatorii nu prea au de ales, întrucât planul Facebook este să ofere comunicare între toate cele trei platforme ale sale: Instagram, Facebook și WhatsApp.

„După noul update, vei avea mai mult control asupra cui te poate contacta și cum. Noile setări de intimitate îți va permite să decizi cine poate să ajungă în listele tale de Chat, cine ajunge în folderul Message Requests, și cine nu te poate contacta sau apela în niciun fel. De exemplu, un utilizator de Instagram poate să aleagă să nu poată primi mesaje de la persoane cu conturi de Facebook.”

Astfel, utilizatorii vor avea posibilitatea de a separa individual platformele, în cazul în care își doresc să facă asta.

sursa: Facebook

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult