Facebook interzice terapia de conversie pe platformele sale

12.07.2020
Facebook interzice terapia de conversie pe platformele sale

Facebook introduce noi reguli care interzice orice fel de conținut despre „terapie de conversie”. Terapia de conversie este o practică promovată de anumite grupuri care sunt împotriva comunității LGBT, care susțin că pot schimba orientarea sexuală a celui „tratat”. Facebook spune însă că nu va mai permite de postări, reclame sau clipuri video, care promovează aceste practici, care sunt de obicei aplicate cu forța asupra celor care sunt considerați „bolnavi”.

Facebook anunță că orice tip de conținut de acest gen va fi șters

„Nu vom permite atacuri asupra persoanelor pe baza orientării sexuale sau identității de gen și vom actualiza regulamentul pentru a interzice promovarea serviciilor de terapie de conversie”, spune Tara Hopkins, responsabilă cu politicile interne Instagram în Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Reprezentanții Facebook spun că reguli referitoare la terapia de conversie erau deja anunțate de mai multă vreme, însă acum va începe și aplicarea lor.

Astfel, orice tip de postare pe Facebook și Instagram, fie că este vorba despre un simplu status, un articol pe o pagină, clip video sau reclamă, care promovează terapia de conversie, va fi șters. Nu este însă clar dacă acestea vor fi detectate automat sau dacă utilizatorii vor trebui să le raporteze mai întâi. Având însă în vedere modul în care operează Facebook de obicei, probabil că utilizatorii vor trebui să notifice moderatorii despre acest tip de conținut.

Terapia de conversie este legală în multe dintre statele din America și este permisă chiar și în Europa. Aceasta este de obicei promovată de organizații ultra-religioase. Studiile arată însă că acest tip de terapie duce la depresie, consum de droguri și suicid între tinerii care o primesc forțați.

Această politică Facebook va fi aplicată la nivel mondial, deci promovarea afacerilor de terapie de conversie va fi interzisă indiferent dacă practica este sau nu legală în anumite țări. Germania deja ia în considerare interzicerea terapiei de conversie pentru minori la nivelul țării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult