Cum să-ți cureți conturile de Facebook, Twitter sau Instagram de vechile postări pe care nu le mai dorești

04.07.2020
Cum să-ți cureți conturile de Facebook, Twitter sau Instagram de vechile postări pe care nu le mai dorești

Rețelele de socializare fac parte din viața multor utilizatori de internet, însă de multe ori conținutul publicat acolo nu rămâne relevant pentru multă vreme. Pentru că anumite mesaje sau fotografii s-ar putea să nu te mai reprezinte acum, probabil că mulți își doresc să mai șteargă din mesajele mai postările mai vechi de pe Facebook, Twitter sau Instagram. Din fericire, există soluții pentru a curăța fiecare dintre aceste tipuri de conturi de social media.

Cum îți cureți contul de Facebook

Facebook oferă acces la două metode prin care să cureți postările mai vechi. Poți în primul rând să „arhivezi” totul. Astfel, postările mai vechi dispar de pe profilul tău public. Postările arhivate rămân însă accesibile utilizatorului, deci poți să citești mesajele din urmă publicate, oricând îți dorești. Ceilalți utilizatori de pe platformă nu le vor mai putea accesa, însă.

Iată cum accesezi funcția de arhivare:

  • Din aplicația de mobil de iOS sau Android, accesează pagina ta de profil
  • Apasă pe cele trei puncte de suspensie de lângă butonul Add Story
  • Selectează meniul Activity Log
  • Selectează meniul Manage Activity
  • Selectează butonul Your Posts
  • De aici poți selecta toate articolele publicate pe Facebook în trecut și le poți arhiva apăsând pe butonul Archive

Cum îți cureți contul de Twitter

Twitter nu are o opțiune care să te lase să selectezi mai multe postări odată pentru a le șterge. Astfel, fie că folosești interfața web, fie că folosești aplicația de mobil, va trebui să ștergi manual fiecare postare în parte. Există însă câteva soluții terțe care ar putea fi de folos.

Pe mobil există Jumbo, o aplicație freemium, care permite setarea unor opțiuni destul de interesante. De exemplu, aceasta poate șterge automat postările mai vechi de o zi, o lună sau trei luni. Această funcție este tot una de tip „arhivă”, întrucât mesajele sunt păstrate pe telefon. Acestea dispar însă de pe contul de Twitter.

De altfel, pentru o soluție permanentă care șterge tot, TweetDelete este o soluție destul de ușor de folosit. Și aceasta are anumite funcții pe bani și oferă opțiuni de ștergere pentru postările mai vechi de o săptămână, două săptămâni, o lună, două luni, trei luni, șase luni sau un an.

Cum îți cureți contul de Instagram

Din păcate, pentru Instagram nu există prea multe soluții rapide pentru a curăța un cont. Poți șterge fiecare postare în parte manual, însă numai din aplicațiile de mobile de pe iOS și Android. Tot de acolo poți ascunde orice postare prin funcția Archive. Fotografiile arhivate rămân vizibile doar pentru utilizator, însă cei care îl urmăresc nu le vor mai putea vedea.

Facebook nu permite aplicațiilor terțe să controleze conținutul de pe Instagram, deci nu poți folosi alte soluții pentru a șterge sau arhiva automat postările.

via Wired

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult