Facebook pregăteşte lansarea reclamelor pentru clipuri video

10.01.2017
Facebook pregăteşte lansarea reclamelor pentru clipuri video

Facebook a dezvoltat capabilităţile reţelei sale de socializare în ultimii câţiva ani, însă abia acum începe să se gândească la monetizare mai serioasă a clipurilor publicate pe această platformă. Spre diferenţă de YouTube, care serveşte utilizatorilor reclame înainte, în timpul şi chiar şi la sfârşitul unor producţii video, Facebook s-a bazat până în prezent pe bannere care apar în jurul clipurilor video. Din 2017 însă, este posibil să începem să vedem reclame deasupra clipurilor video, cu posibilitatea de a fi întrerupţi de acestea în timpul vizionării.

În timp ce Facebook duce o luptă continuă cu Snapchat, integrând capabilităţi similare cu cele ale concurenţei în toate serviciile sale, Facebook pregăteşte un atac important asupra YouTube. Pasul întâi a fost inundarea reţelei de socializare cu clipuri video, acestea fiind întotdeauna aduse în faţa altor tipuri de conţinut. Acum că în fiecare zi utilizatorii Facebook consumă aproximativ 100 de milioane de ore de clipuri video pe zi, a venit momentul ca aceste clipuri să fie monetizate.

Conform Android Authority, Facebook a început deja testarea introducerii reclamelor în timpul redării, pentru o mică parte dintre utilizatori, însă există câteva reguli simple. În primul rând, acestea nu vor apărea înaintea redării de conţinut, ci doar în timpul redării. Apoi, reclamele nu pot apărea decât după 20 de secunde de redare în clipuri de peste 90 de secunde, ceea ce înseamnă că doar clipurile într-un format lung vor primi reclame. Nu în ultimul rând, reclamele par a fi realizate pentru a fi folosite de creatorii de conţinut, ceea ce înseamnă că vor fi implementate pe clipurile de pe pagini.

Administratorii paginilor vor primi 55% din banii de pe reclame, iar Facebook va primi restul, compania fiind responsabilă pentru atragerea clienţilor şi găzduirea conţinutului. Nu este clar ce formă vor lua reclamele de pe Facebook, dacă vor întrerupe clipul pentru a reda alt clip, sau dacă vor fi sub formă de bannere suprapuse, asemeni Facebook, însă apariţia lor este inevitabilă. Rămâne de văzut doar când va hotărî Facebook să pornească aceaste funcţii pentru toţi utilizatorii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult