Facebook se pregăteşte de lansarea producţiilor video proprii

15.12.2016
Facebook se pregăteşte de lansarea producţiilor video proprii

Asemeni oricărei platforme care se respectă din zilele noastre, Facebook pregăteşte lansarea de programe originale în format video, care să profite de pe urma avantajelor platformei sale. Planul este ca o parte dintre programe să fie realizate de parteneri, asemeni transmisiilor live plătite din ultimul an, în timp ce altele vor fi producţii proprii sau producţii licenţiate din alte părţi. Această strategie a fost folosită de-a lungul timpului de către Netflix şi Amazon, dar şi de Apple, care urmează să lanseze mai multe show-uri exclusive pe serviciul Music.

Anunţul a fost făcut de Ricky Van Veen, head of global creative strategy în cadrul Facebook. Acesta a confirmat că reţeaua de socializare caută parteneri pentru a aduce conţinut original în fluxurile de ştiri ale utilizatorilor şi că doreşte să cumpere anumite materiale pentru distribuţie. Se pare că emisiunile, serialele şi evenimentele sportive care urmează să fie distribuite prin intermediul Facebook vor fi adaptate la modul de consum de pe reţeaua de socializare, adică orientate către urmărirea de pe dispozitive mobile.

De asemenea, producţiile live vor integra funcţii de interacţiune cu spectatorii, însă planurile nu sunt bătute în cuie. Van Veen a declarat că Facebook doreşte să prezinte utilizatorilor şi creatorilor de conţinut posibilităţile şi avantajele platformei prin intermediul producţiilor exclusive, urmând să adapteze producţiile următoare la nevoile utilizatorilor, în funcţie de feedback-ul primit.

În anumite regiuni, Facebook testează înlocuirea butonukui Messenger din aplicaţia de mobil cu o nouă secţiune numită Video, unde sunt prezentate într-un flux algoritmic cele mai populare producţii video de pe Facebook. Probabil că noile programe vor fi cumva integrate în această secţiune a aplicaţiei, însă mai mult ca sigur că vor primi locuri preferenţiale în listă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult